/Žoni Maksan i Hrvatski suverenisti predstavili se u Rijeci!

Žoni Maksan i Hrvatski suverenisti predstavili se u Rijeci!

RIJEKA, 16.04.2019. – U riječkom hotelu Bonavia HSP AS i Hrvatski suverenisti (HRAST, HKS, HSP AS, UHD), koje uz navedene stranke još čine i građanske inicijative Istina o Istanbulskoj te Hrvatski bedem, predstavili su se Riječankama i Riječanima s programom i ljudima koji će štititi hrvatske interese u Europskom parlamentu. Tim povodom nazočnima se obrati dopredsjednik HSP AS i kandidat na koalicijskoj listi Hrvatskih suverenista Ante Žoni Maksan.

„Kada smo ranih devedesetih stvarali hrvatsku državu cilj nam je bio vratiti se u okrilje europske obitelji i napraviti odmak od kandži istoka u kojima smo bili zarobljeni više od 70 godina. Sada bi neki htjeli da naše progonitelje bezuvjetno primimo u Europsku uniju. HSP AS i Hrvatski suverenisti neće dopustiti ulazak Srbije u EU sve dok ne razjasnimo sudbinu zadnjeg našeg nestalo suborca, sve odk Srbija ne plati ratnu odštetu, sve dok Srbija ne vrati teritorij na Dunavu i u konačnici, sve dok se Srbija iskreno ne ispriča“ istaknuo je Žoni Maksan uz gromoglasnu podršku nazočnih.

Uz dopredsjednika HSP AS, na predstavljanju programa i kandidata još su se obratili predsjednik HRAST-a Ladislav Ilčić, general Željko Sačić, Kristina Gogić, Ivana Pavić, saborski zastupnik HRAST-a Hrvoje Zekanović, Bernardica Juretić Rožman, Tanja Polić Marković, Rozalija Bartolić te Kristina Pavlović.

Podršku koalicijskim partnerima ovom prigodom došli su dati i članovi Predsjedništva HSP AS Siniša Gavran i Božidar Lokin, predsjednik Kluba utemeljitelja HSP AS Davorin Borščak, dopredsjednici Glavnog stana Slobodan Pićo Dević i Mato Gavran, predsjednici Podružnica Novi Vinodolski i Mrkopalj Željko Čolakovac i Josip Mataja te domaćin ovog skupa, predsjednik Županijskog vijeća HSP AS Primorsko-goranske županije Davor Čop.