/Vukovar i Škabrnja – simboli ponosa, otpora i slobode!

Vukovar i Škabrnja – simboli ponosa, otpora i slobode!

 ŠKABRNJA/VUKOVAR, 18.11.2019. – Hrvatski narod diljem svijeta obilježio je danas tužnu 28. obljetnicu stradavanja Vukovara i Škabrnje od strane Srbije, tzv. JNA i domaćih četničkih terorističkih hordi. U dostojanstvenim Kolonama sjećanja deseci tisuća branitelja, članova obitelji poginulih hrvatskih vitezova i hrvatskih domoljuba odali su još jednom počast hrabrim hrvatskim braniteljima koji su braneći Vukovar i Škabrnju branili Hrvatsku. Njihovi položeni životi zalog su našoj i nadolazećim generacijama da napokon stvorimo Hrvatsku kakvu su oni sanjali.

Među brojnim državničkim, braniteljskim i političkim delegacijama, izaslanstva podružnica HSP AS iz cijele Hrvatske pohodila su od vukovarske bolnice do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata kako bi ovim simboličnim činom još jednom odali počast svima kojima koji su u Domovinskom ratu, ali i tijekom povijesti utakli svoje živote u stvaranje slobodne i nezavisne Hrvatske.

Najviše stranačko izaslanstvo koje je predvodio dopredsjednik stranke Ante Žoni Maksan odalo je počast stradalnicima Škabrnje koji su na današnji dan prije 28 godina mučki stradali od strane zločinačke tzv. JNA i terorističkih postrojbi četnika pristiglih iz Srbije. Uz dopredsjednika stranke, u izaslanstvu HSP AS još su bili članovi Predsjedništva Stjepan Ranogajec, Božidar Lokin, Tomislav Miličević, predsjednik NO HSP AS Tvrtko Dujić, predsjednik ŽV HSP AS Zadarske županije Slobodan Pićo Dević, predsjednica PodruŽnice Škabrnja Rada Ivković te ostale stranačke dužnosnice i dužnosnici.