/Vinkovci uz HSP AS i Hrvatske suvereniste!

Vinkovci uz HSP AS i Hrvatske suvereniste!

VINKOVCI, 04.05.2019. – U organizaciji vinkovačke Podružnice HSP AS i predsjednika Podružnice Tomislava Miličevića te županijskog predsjednika HRAST-a Krešimira Landeke, u Konferencijskoj dvorani hotela Slavnija u Vinkovcima 03.05.2019. održana je tribina Hrvatskih suverenista. Tribini su su se odazvali kandidati HRAST-a Hrvoje Zekanović i Ladislav Ilčić, u ime HKS-a Ruža Tomašić i Predrag Mišić te nezavisni kandidati na listi general Željko Sačić, Pero Kovačević, Bernardica Juretić Rožman, Kristina Gogić i Ivana Pavić.

Naravno kako je na tribini svoje posebno mjesto imao kandidat HSP AS na listi Hrvatskih suverenista, dopredsjednik stranke Ante Žoni Maksan koji se u svom emotivnom obraćanju prisjetio činjenice kako je njegov besprijekorni, obrambeni i oslobodilački pobjednički put u Hrvatskoj vojsci započeo upravo u Vinkovcima u srpnju 1991. godine. Na tom tragu Ante Žoni Maskan poslao je i poruku:

„Temelje hrvatske države koje smo postavili 1991. godine moramo nadograditi budućnošću koju smo tada zamišljali. Na ovim izborima za Europski parlament pružamo priliku hrvatskom narodu da u zajedništvu izgradimo put uspješne, ponosne i prosperitetne Hrvatske!“

Završno obraćanje na ovom skupu imao je predsjednik HSP AS Hrvoje Niče koji je između ostalog naglasio: „Svaka zemlja štiti svoje interese, jedino Hrvatska štiti europske interese. Zadnjih 19 godina, hrvatskim vladama puna su usta Europe, a nigdje u tome nema Hrvatske! Ti ljudi još uvijek ne shvaćaju kako Unija nije cilj već sredstvo koje moramo iskoristiti za prosperitet hrvatskog naroda. Vrijednosti koje nam se nameću, sve su samo nisu europske. Europske vrijednosti koje smo spremni dijelili i nadograđivati jesu Europa na temeljima kršćanstva i socijalnog nauka Katoličke crkve. Europa u kojoj nakon zločina slijedi kazna, a ne integracija i manjinska prava. Europa u kojoj se poštiva kultura domicilnih naroda, a ne kulture koje nam dolaze da nas pokore! Stoga ukoliko svi zajedno želimo ponosnu i ravnopravnu Hrvatsku među europskim narodima jedini logičan izbor je podrška listi Hrvatskih suverenista!