/Starčevićanci diljem Hrvatske započeli s obilježavanjem Dan državnosti!

Starčevićanci diljem Hrvatske započeli s obilježavanjem Dan državnosti!

ZAGREB, 24.06.2019. – Dužnosnici, članovi i simpatizeri Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević diljem Lijepe naše danas su započeli s obilježavanjem Dana državnosti Republike Hrvatske čiji blagdan službeno sutra slavimo. Iako stranka od svog osnutka ima čvrst i nepromjenjiv stav kako ovaj državni blagdan moramo obilježavati 30. svibnja kako je to u devedesetim godinama hrvatskom narodu itekako ušlo u nacionalnu svijest, naravno da ne izbjegavamo niti jednu drugu prigodu u kojoj se odaje počast Domovini i svima onima koji su se tijekom povijesti borili za državnost Hrvatske!

Kao što svi znamo, od odvajanja od komunističke tamnice naroda Jugoslavije, Hrvatska je Dan državnosti slavila 30. svibnja, no promjenom vlasti 2000. godine i dolaskom neokomunista na vlast u Hrvatskoj, došlo je do izmjene datuma proslave državnih praznika i blagdana. Nažalost, prvi među njima nastradao je već spomenuti datum od 30. svibnja upravo i jedino s ciljem kako bi se napravila pomutnja u hrvatskom narodu, povrijedili i marginalizirali nacionalni osjećaji, a sve kako bi se stvorio put stvaranja „regiona“ kojeg su svojom politikom žestoko branili i stvarali bivši sramotni predsjednici Hrvatske Stjepan Mesić i Ivo Josipović.

Unatoč tome, svaki hrvatski domoljub u svakoj prilici nastoji odati počast ostvarenju tisućljetnom ostvarenju hrvatskog sna o vlastitoj državnosti te poštujući ustavno-pravni poredak RH i Zakone RH svakako kao stranka obilježavamo sve obljetnice kojima se veliča hrvatska državotvornost. No nikako se politički nećemo umiriti po ovom pitanju dok Dan državno se vratimo u kalendar tamo gdje pripada – 30. svibnja!

Na tom tragu stranačka izaslanstva danas su započela sa službenim obilježavanjem Dana državnosti. Predsjednik ŽV HSP AS Krapinsko-zagorske županije Stjepan Ranogajec i dopredsjednik Glavnog stana Darko Pondeljak odali počast poginulim Hrvatskim braniteljima kod spomenika Lijepe naše u Zelenjaku povodom Dana državnosti. Istim povodom, pred Središnjim križem u Zadru, počast svim hrvatskim palim vitezovima odali su tajnica Podružnice Zadar Melita Tomašević Mandić, predsjednica zadarske Podružnice Miranda Jamnicki, mag. pharm. Te predsjednik Županijskog vijeća HSP AS Slobodan Pićo Dević.