/Sisački i zadarski starčevićanci humanitarnim radom obilježili Veliki tjedan!

Sisački i zadarski starčevićanci humanitarnim radom obilježili Veliki tjedan!

SISAK, ZADAR 20.04.2019. – Temeljeći svoj program i samo političko djelovanje na socijalnom nauku Katoličke crkve dužnosnici HSP AS diljem Hrvatske svojim primjerom dali su mali doprinos u obilježavanju Velikog tjedna i pripreme za najveći katolički blagdan Uskrs!

Na tom tragu, povodom blagdana Velikog Petka Županijsko vijeće HSP AS Sisačko-moslavačke županije i Podružnica Sisak prigodno su počastili članove, simpatizere i sugrađane fišom i pečenom ribom. Zahvaljujući predsjednici Podružnice Kristini Grubec, dopredsjedniku Glavnog stana Davoru Smuđu, te članu Predsjedništva stranke mr. sc. Tomislavu Dujmenoviću i njihovim suradnicima organiziran je ovaj događaj na veliko zadovoljstvo brojnih građana.

Jednakim povodom, ali drugom akcijom priključili su se i starčevićanci Grada Zadra i Zadarske županije. Na inicijativu predsjednice Podružnice Zadar Mirande Jamnicki te predsjednika Županijskog vijeća Zadarske županije Slobdana Piće Devića brojni članovi stranke sa zadarskog područja pridružili su se dobrovoljnom darivanju krvi na poziv DDK Kalelarga.

Ovu akciju je svojim dolaskom podržao Ante Žoni Maksan, kandidat za EU parlament na koalicijskoj listi Hrvatskih suverenista (HRAST, HKS, HSP AS, UHD).

Cilj ove akcije je potaknuti i druge ljude da odvoje malo vremena I da učine dobro djelo koje nekome može spasiti život. Darivanje krvi u Hrvatskoj je oko 3.8%, što je ispod Europskog prosjeka. Mi smo inače socijalno osviještena stranka koja sudjeluje u brojnim humanitarnim akcijama”, izjavila je Miranda Jamnicki, predsjednica Podružnice HSP AS Zadar.