/Predsjedništvo HSP AS: Kažnjavanje četničkih terorista nema alternative!

Predsjedništvo HSP AS: Kažnjavanje četničkih terorista nema alternative!

SISAK, 13.10.2018. – HSP AS dana 13.10.2018. s početkom u 9,30 sati u hotelu Panonija u Sisku održao je 5. sjednicu Predsjedništva stranke pod predsjedanjem predsjednika stranke Hrvoja Ničea uz prigodno obraćanje domaćina, člana Predsjedništva i predsjednika ŽV HSP AS Sisačko-moslavačke županije dr. Tomislava Dujmenovića. Tom su prigodom najviši stranački dužnosnici još jednom ponovili izneseni stav povodom 9. obljetnice stranke od 12.09.2018. kada je izražena bezrezervna podrška svakoj inicijativi koja će doprinijeti ubrzanju pronalaženja i procesuiranja srpskih i jugoslavenskih terorista, kao i pronalaženju nestalih heroja i civila za kojima se još uvijek traga.

Upravo na ovom tragu, HSP AS ostao je jedina politička stranka na hrvatskoj političkoj sceni koja je poštovala volju organizatora današnjeg vukovarskog prosvjeda te isti nije promotivno koristila za jeftine političke ciljeve kroz isticanje stranačkih obilježja i slanja političkih poruka koje su nevezane uz same ratne zločince iz srpskih i jugoslavenskih terorističkih redova.

Predsjedništvo HSP AS na taj način želi poslati poruku kako je, upravo na valu svih negativnosti koje su se skupile u hrvatskom narodu u proteklih nekoliko godina napokon došlo vrijeme otvorenog i jasno definiranog djelovanja bez skrivenih jeftino-političkih primisli koje su obilježile hrvatsku političku scenu u proteklih tridesetak godina.

Predsjedništvo stranke je, razmatrajući aktualnu političku situaciju u Hrvatskoj, također zauzelo stav kako nema apsolutno nikakvu namjeru sudjelovati u unutarstranačkim obračunima bilo koje političke stranke, ali isto tako niti Hrvatska ne smije biti talac niti jedne stranke i kriminalnih radnji koji potkopavaju ionako odavno narušeno povjerenje u hrvatske institucije.

Predsjednik stranke Hrvoje Niče osvrnuo se i na izbore u Bosni i Hercegovini ocjenjujući ih još jednom potvrdom agende bošnjačke politike koja za cilj ima nestanak hrvatskog naroda sa svojih tisućljetnih ognjišta. Međutim, isto tako, ovakvi rezultati izbora u susjednoj državi, čiju zaštitu hrvatskih građana prema Ustavu i Daytonu ima i RH, ocijenio je i kao povijesnu prigodu hrvatskog naroda da se pod svaku cijenu izbori za ciljeve koji napokon moraju biti jasno artikulirani i beskompromisno zastupljeni od strane onih koje su birali Hrvati iz Herceg-Bosne!

Predsjedništvo stranke je raspravljalo i o dostignutoj razini razgovora s drugim političkim strankama te zauzelo stav kako je HSP AS spreman pregovarati o suradnji sa svim političkim opcijama istog ili sličnog svjetonazora, da osnovica razgovora moraju biti teme koje nas spajaju, a ne razdvajaju te kako se mora uvažavati i različitost potencijalnih partnera bez funkcionalnog ugrožavanja unutar budućih koalicija.

Osim o političkim temama, Predsjedništvo HSP AS donijelo je i tehničko-operativne odluke iz razine nadležnosti ovo najvišeg stranačkog operativnog tijela, a sva županijska vijeća dobila su zadatak da do kraja 2018. godine osnuju ukupno 36 podružnica za što su se već stekli preduvjeti.