/Povodom Svih svetih HSP AS prisjetio se istaknutih zaslužnih pravaša

Povodom Svih svetih HSP AS prisjetio se istaknutih zaslužnih pravaša

ZAGREB, 31.10.2018. – Povodom blagdana Svih svetih i katoličkog blagdana Dušnog dana izaslanstvo HSP AS odalo je počast Ocu domovine dr. Anti Starčeviću na njegovom posljednjem počivalištu na groblju u zagrebačkim Šestinama. Sukladno izvornom pravaškom nauku, kao i nauku Katoličke crkve, prvih dana mjeseca studenog prisjećamo se svih poznatih, ali i neimenovanih svetaca koji su živote proveli djelujući na onaj način kako nas je učio Sin Božji, ali i prisjećajući se naših bližnjih kojih više nisu među nama.

Upravo su ovo dani kada svatko od nas, dublje nego uobičajeno, promišlja o smislu života te kako vlastiti život staviti u službu svoje obitelji, naroda i Domovine, a što je  upravo ono što nas ekumenski naučava Crkva i što nam je politički u nasljeđe ostavio Otac domovine dr. Ante Starčević.

Osim na posljednjem počivalištu Oca domovine, stranački dužnosnici iz Zagreba i Splita odali su počast utemeljiteljima stranke koji više nisu među nama, Stipi Ćoriću i Tončiju Smoji na njihovim posljednjim počivalištima.