/Podružnica Nijemci prva počela s operativnim izbornim aktivnostima!

Podružnica Nijemci prva počela s operativnim izbornim aktivnostima!

NIJEMCI, 04.04.2019. – Najsnažnija općinska Podružnica na području Vukovarsko-srijemske županije, Podružnica Nijemci, jučerašnjim radnim sastankom započela je s pripremnim aktivnostima kako bi lista Hrvatskih suverenista i kandidat HSP AS na istoj, Ante Žoni Maksan, ostvarili što kvalitetniji rezultat na predstojećim izborima za Europski parlament. Sjednicu Podružnice, temeljem naputka Predsjednika stranke Hrvoja Ničea koji je upućen svim Županijskim vijećima HSP AS, sazvao je i vodio predsjednik Podružnice Đuro Šarkić.

Ovim prigodom predsjednik Podružnice Đuro Šarkić sve nazočne upoznao je s dosadašnjim aktivnostima stranke na području Nijemaca gdje je HSP AS dio vlasti, a predsjednik Županijskog vijeća HSP AS Mirko Jurišić ujedno obnaša dužnost predsjednika Općinskog vijeća Općine Nijemci.

Tim povodom sjednici je nazočio i načelnik Općine Vjekoslav Belajević (nezavisni) koji se zahvalio HSP AS na dosadašnjoj konstruktivnoj suradnji te pozvao na nastavak iste na dobrobit svih stanovnika ove Općine.

Predsjednik Županijskog vijeća i član Predsjedništva HSP AS Mirko Jurišić upoznao je članove Izvršnog odbora Podružnice Nijemci s odlukama Predsjedništva stranke, kao i s koalicijom koju je povodom EU izbora HSP AS sklopio s HKS-om i HRAST-om pod nazivom Hrvatski suverenisti.

U svom obraćanju, predsjednik stranke Hrvoje Niče pozvao je na maksimalan angažman na nadolazećim izborima te naglasio: „HSP AS je na prošlim EU izborima izravno dao europarlamentarca, a nakon preslagivanja nacionalne vlasti 2016. godine imali smo prigodu dati još jednog no zbog čudnih, za DORH zanimljivih, okolnosti do toga nije došlo. Sada na ovim izborima, čiju će listu nositi nekadašnja predsjednica HSP AS, a sadašnja dopredsjednica HKS-a Ruža Tomašić, za očekivati je ponavljanje takvog uspjeha pogotovo iz razloga jer je lista sačinjena od istaknutih pravaša i domoljuba koji djeluju kroz svoje samostalne stranke. Hrvatski narod želio je ujedinjenje desnice i svi okupljeni oko ove koalicije dali smo sve od sebe da taj cilj i ostvarimo. Smatram kako HSP AS kroz svog kandidata na listi, dopredsjednika stranke Antu Žonija Maksana može biti iznenađenje ovih izbora, a lista Hrvatskih suverenista – pobjednička“ – zaključio je Niče.

Podružnice s područja Županijskog vijeća Vukovarkso-srijemske županije uistinu su ove izbore shvatili s punom ozbiljnošću te su za naredni tjedan najavljene sjednice Podružnica Otok, Andrijaševci i Nuštar kako bi se članovi i simmpatizeri što kvalitetnije upoznali s programom koalicije i kandidatom HSP AS na zajedničkoj listi – Antom Žonijem Maksanom.