/Pićo Dević predsjednik HSP AS Zadarske županije!

Pićo Dević predsjednik HSP AS Zadarske županije!

PAKOŠTANE, 14.04.2018. – Sukladno statutarnim odredbama dana 14.04.2018. s početkom u 18,00 sati u vijećnici Općine Pakoštane održan je Zbor Županijskog vijeća HSP AS Zadarske županije na kojem je izabrano novo stranačko vodstvo u ovoj utvrdi pravaštva. Na čelo pravaša i starčevićanaca Zadarske županije jednoglasno je izabran dosadašnji koordinator HSP AS, heroj Domovinskog rata Slobodan Pićo Dević, dok su za dopredsjednike Županijskog vijeća izabrani Ivica Kapetanović i član Predsjedništva stranke Božidar Lokin.

Uz navedene, u Županijsko vijeće su ušli i Julijana Šimeković, Diana Klanac, Ante Kožul (Galovac), Niko Pavić (Sukošan), Josip Kaštelanac (Polača), Toni Pedišić (Poljica), Marijan Bukvić (Poličnik), Ante Barišić (Vrana), Ivan Plazina (Zadar), Sara Boca, Domagoj Mazija te dopredsjednik stranke Ante Žoni Maksan. Za predsjednika Časnog suda izabran je Marko Rašić, dok su članovi Dubravka Bakija i Petar Šamonik.

Novoizabrani predsjednik ŽV HSP AS Zadarske županije Slobodan Pićo Dević naglasio je kako je pravaštvo od svojih početaka bilo sabotirano, no jedina je izvorna hrvatska ideologija koja kao takva nikada nije iznevjerila hrvatski narod. „Vrijeme u kojem se nalazimo, kao i pročišćeni vlastiti redovi unutar HSP AS, okruženje su koje je već prepoznato među članovima i simpatizerima kao idealno za rast HSP AS koji se nije, niti će se ikada prodati uskogrudnim interesima kakvima smo svi svjedoci posljednjih dana u Hrvatskom saboru“ – zaključio je Dević.

Na kraju Županijskog zbora nazočnima se obratio dopredsjednik stranke Ante Žoni Maksan koji je naglasio:

„Svjedoci smo kako su se pojedinci u domoljubnim redovima, pa čak i donedavno u našim redovima, politikom bavili isključivo zbog osobnih materijalnih interesa spremni izdati sve ono što javno govore. Na nama je da takve kratko i odrješito prokažemo i odstranimo s domoljubne i pravaške političke scene. Tim smo putem krenuli i ne mislimo stati, što će i biti prepoznato u hrvatskom narodu.“

IZ MEDIJA:

eZadar