/Od Jovanovića do srpskih učenika, od zastave do himne!

Od Jovanovića do srpskih učenika, od zastave do himne!

ZAGREB, 18.01.2018. – Izvrtanje teza, koje su kreatori javnog mišljenja u proteklo vrijeme itekako intenzivirali, u potpunosti zagađuje hrvatski medijski i politički prostor nastojeći da narod od šume ne vidi drvo. Najnoviji takav spin koji nam se pokušava podvali proteklih dana jest podatak kako su se vršnjaci u Vukovaru potukli, umjesto činjenice prema kojoj djeca srpske nacionalnosti ne žele ustati tijekom intoniranja hrvatske himne.

Himna i zastava kao temeljni simboli svakog naroda i države u Hrvatskoj se već dugo vremena nastoje obezvrijediti i degradirati, no posljednjim događajima cijela priča podignuta je na razinu više.

Valja se prisjetiti i činjenice kako je nekadašnji ministar obrazovanja, Srbin po nacionalnosti, Željko Jovanović ignorirao činjenicu kako se pred njim pali hrvatska zastava, pa možemo zaključiti kako se učenici srpske nacionalnosti vode tim primjerom, primjerom svog ministra, primjerom pripadnika vlastite nacionalne manjine.

Nažalost, uz svesrdnu podršku mainstream medija, krivnja za to što je neki srpski balavac (kako drugačije nazvati mladu osobu koja nema minimalnu potrebu iskazati poštovanje državi u kojoj živi i koja ga besplatno obrazuje) nastoji se prebaciti na vukovarske gradske vlasti koje su objavile snimku utakmice na kojoj se vidi srpski „sjedač“ početnik. Iskrivljujući logiku i vrijeđajući zdrav razum, takvi „odredi za moralnu i demokratsku čistoću“ vukovarske gradske vlasti prozivaju odgovornima jer navedena snimka navodno potiče na hajku. Snimka je načinjena na javnom mjestu na javnom događaju i ona po ničemu, po nikakvim konvencijama niti pravima djece nije sporna.

S druge strane, prigodom održavanja međunarodnih sportskih natjecanja, često smo svjedoci kako upravo oni koji sada brane ovog vukovarsko balavca, licemjerno prozivaju navijače koji zvižde na protivničke himne!

I dok je prije manje od mjesec dana u Srbiji dignuta državna hajka do razine linča jer je na Radio Subotici puštena pjesma „Moj Ivane“ i to u gradu koji je prije 100 godina bio drugi najveći hrvatski grada (po popisu stanovništva 1919., u Subotici je bilo 65.135 Hrvata), u Hrvatskoj predstavnici vlasti štite djecu onih koji nikada nisu željeli ovu državu! Do kada više?