/OB Sisak pod vodstvom Tomislava Dujmenovića započela projekt od 106 milijuna kuna!

OB Sisak pod vodstvom Tomislava Dujmenovića započela projekt od 106 milijuna kuna!

SISAK, 05.04.2018. – Ugrađivanjem povelje o gradnji u temelje budućeg središnjeg paviljona sisačke Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ član Predsjedništva HSP AS i ravnatelj bolnice mr.sc. Tomislav Dujmenović zajedno s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem i županom Ivom Žinićem dana 04.04.2018. označio je početak izvođenja radova na rekonstrukciji kompleksa Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“. Zahvaljujući investiciji vrijednoj 106 milijuna kuna, sisačka bolnica dobit će novi Središnji paviljon s Objedinjenim hitnim bolničkim prijemom te Dnevnom bolnicom.

”Ovo je povijesni dan za našu bolnicu. Polaganjem kamena temeljca započinje novo vrijeme Opće bolnice Sisak. Nova zgrada središnjeg paviljona sadržavat će oko 8.400 kvadratnih metara novog bolničkog prostora u kojem će biti smješten objedinjeni hitni bolnički prijem i dnevna bolnica, laboratorijski odjel i odjel hemodijalize. Cijeli kompleks bit će povezan sa zgradom nove Interne i zgradom Kirurgije zatvorenim prostorom” istaknuo je ravnatelj bolnice dr. Tomislav Dujmenović.

„Središnji paviljon je veliki dobitak prvenstveno za hitne pacijente jer je objedinjeni hitni prijem, kojeg bolnica trenutno nema, mjesto na kojem se obavlja i primanje i obrada pacijenta i zbrinjavanje svih hitnih bolesnika na jednom mjestu bez obzira na uputnu dijagnozu i bez dosadašnje potrebe da se bolesnike šalje na više lokacija. Ono što je najvažnije za cjelovitu skrb pacijenata jest to kako će nakon kompletne dijagnostičke obrade, liječenje će se moći nastaviti u istoj zgradi, u prostoru dnevne bolnice” zaključio je član Predsjedništva HSP AS i ravnatelj bolnice mr.sc. Tomislav Dujmenović dr. med.