/Niče: Puna podrška policajcima koji čuvaju hrvatske granice!

Niče: Puna podrška policajcima koji čuvaju hrvatske granice!

ZAGREB, 01.08.2019. – Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević (HSP AS) daje punu i bezrezervnu podršku svim hrvatskim policajcima koji obavljaju svoju dužnost čuvanja suverenosti i nepovredivosti hrvatskih granica. U vremenu kada izlažu svoje živote na nepristupačnom terenu i jednako takvim vremenskim uvjetima, hrvatski policajci svakodnevno su izloženi kritikama „iz fotelja“ zbog insinuacija o zakonitosti njihovog postupanja.

Apsolutno nam je neprihvatljiva teza, koju nažalost nastoje legalizirati i neke domaće institucije poput Ureda pučke pravobraniteljice, o tzv. prisilnom udaljavanju ili vraćanju migranata. Hrvatski granični policajci imaju jedinu zadaću o kojoj trebaju voditi računa, a to je spriječiti svaki pokušaj ilegalnog ulaska/izlaska iz zemlje. Metode koje koriste u obavljanju svoje dužnosti, nažalost propitkuje nestručna javnost koja raspolaže sa još manje relevantnim informacijama.

Nepobitna je činjenica kako BiH apsolutno ništa učinkovito ne čini kako bi spriječila ulazak migranata u svoju državu, no vidimo, kroz postavljanje izbjegličkih kampova na granici s Hrvatskom, velike napore bosanskohercegovačkih vlasti u nastojanju da te migrante transferiraju u Hrvatsku.

Ovakvim neodmjerenim i neargumentiranim istupima kojih je iz dana u dan sve više od strane Ureda pučke pravobraniteljice, nanosi se nepopravljiva šteta prema ugledu hrvatske države, ali i policajaca u cjelini jer se naglasak stavlja na paraobavještajnim informacijama serviranim iz istih krugova koji i diktiraju tempo migracija s Istoka.

Jasna je procedura svakom dobronamjerniku kako i na koji način se prelaze državne granice, s legitimacijskim pravovaljanim putnim ispravama i na međunarodnim graničnim prijelazima. Svaki drugi način pokušaja ulaska u Hrvatsku predstavlja nezakoniti i neprijateljski čin koji, sudeći prema reakcijama i profilu nezadovoljnika, hrvatska policija uspješno suzbija.