/Mladi starčevićanci u Nijemcima organizirali akciju dobrovoljnog darivanja krvi

Mladi starčevićanci u Nijemcima organizirali akciju dobrovoljnog darivanja krvi

NIJEMCI, 02.02.2019. – U organizaciji Kluba mladih starčevićanaca Općine Nijemci na čelu s agilnim predsjednikom Marijom Bilandžijom u Nijemcima je danas održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi kojoj se odazvalo stotinjak članova i simpatizera stranke uglavnom mlađe životne dobi, ali i ostalih stanovnika Vukovarsko-srijemske županije. Na ovaj način mladi pravaši i starčevićanci uspješno su potaknuli svijest svojih sumještana, ali i šire o značaju darivanja krvi kao jednom od najhumanijih činova kojim jedan pojedinac može doprinijeti u spašavanju životno ugroženima.

Podršku ovoj akciji, uz predsjednika Podružnice Đuru Šarkića i predsjednika ŽV HSP AS VSŽ Mirka Jurišića, svojom nazočnošću dao je i predsjednik HSP AS Hrvoje Niče koji je ovom prigodom još jednom pohvalio Klub mladih starčevićanaca Općine Nijemci na čelu s Marijom Bilandžijom istaknuvši kako se u ovaj Klub trebaju ugledati ne samo ostali mladi pravaši i starčevićanci već i brojne podružnice i županijska vijeća.

Uz današnju akciju, ovaj Klub je nedavno nastupio na malonogometnom turniru u Nijemcima sa čak 3 ekipe, a uskoro se najavljuje i održavanje turnira u beli, a svi kako bi se dodatno povezalo mlade domoljube uoči nadolazećih izbornih izazova.

Akciji su se davanjem krvi aktivno odazvali i članovi Glavnog stana Josip Previšić i Josip Zetaković te predsjednik NO HSP AS Tvrtko Dujić.