/Mladež HSP AS općine Nijemci uspješno organizirala akciju dobrovoljnog darivanja krvi

Mladež HSP AS općine Nijemci uspješno organizirala akciju dobrovoljnog darivanja krvi

Dana 03.03.2018. mladež HSP AS organizirala je u suradnji s vinkovačkim Crvenim Križem te KBC Osijek prvu akciju dobrovoljnog darivanja krvi na području općine Nijemci. Svjesni činjenice kako je krv najdragocjenija tekućina mladi su starčevićanci samoinicijativno organizirali i uspješno proveli u djelo ovakvu akciju.

Mario Bilandžija, predsjednik mladeži HSP AS općine Nijemci, uz veliku pomoć predsjednika podružnice HSP AS Nijemci Đure Šarkića i predsjednika ŽV HSP AS VSŽ i člana Predsjedništva Mirka Jurišića, stupio je u kontakt s vinkovačkim Crvenim križem i organizirao ovu akciju.

Veliku zahvalu ovim putem upućujemo i župniku župe Nijemci vlč. Branimiru Mađarcu koji je omogučio da se ova akcija provede u djelo u prostorijama pastoralnog centra župe Nijemci i članovima mladeži HSP AS općine Nijemci Tomislavu Ralbovskom i Marku Horvatu koji su uz Marija Bilandžiju dežurali tijekom cijelog trajanja darivanja krvi kako ništa ne bi nedostajalo.

Akcija je naišla na veliki odaziv mještana općine Nijemci. Osamdesetak ljudi je bilo spremno darovati svoju krv, ali zbog sezone prehlada skupljena je 41 doza krvi. Ovim su putem mještani općine Nijemci još jednom pokazali svoju humanost i veliku spremnost pomoći drugima. Iako je mladež HSP AS općine Nijemci osnovana tek početkom ove godine, već sada broji više od 40 članova iz svih mjesta općine Nijemci, a predsjednik mladeži HSP AS općine Nijemci Mario Bilandžija najavljuje kako nas u budućnosti čeka još puno ovakvih i sličnih akcija.