/Mirko Jurišić jednoglasno izabran za predsjednika Vukovarsko-srijemskog HSP AS!

Mirko Jurišić jednoglasno izabran za predsjednika Vukovarsko-srijemskog HSP AS!

Nakon nedavno održanog Sabora stranke provodeći tamo predložene i prihvaćene odluke Vukovarsko-srijemski starčevićanci ispunili su statutarne odredbe te je na tragu navedenog održan izborni Zbor za Županijsko vijeće HSP AS Vukovarsko-srijemske županije.

Zbor je održan dana 24.02.2018. u Velikoj vijećnici VSŽ u Vinkovcima s početkom u 18,00 sati. Održan je pred 211 stranačkih izaslanika iz svih ustrojenih Podružnica u nazočnosti predstavnika Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnika izvršne vlasti te najviših stranačkih dužnosnika s razine RH.

U ime braniteljskih Udruga Zboru su nazočili te isti pozdravili tajnik UDHOS 1. samostalne bojne “Marijan Baotić” Vinkovci Đuro Šafer, predsjednik Udruge 5. GBR Sokolovi Zoran Marunček, potpredsjednik USP na razini RH i predsjednik USP podružnice VSŽ i saborski zastupnik Stevo Culej te koordinator braniteljskih Udruga za VSŽ Marinko Beljo. U ime izvršne vlasti Zboru su nazočili te isti pozdravili zamjenik Župana VSŽ Josip Dabro i gradonačelnik grada Vinkovaca Ivan Bosančić

U ime visokih stranačkih tijela Zboru su nazočili član Časnog suda HSP AS Krešimir Vrljić, član Časnog suda HSP AS i predsjednik Podružnice Slavonski Brod Tomislav Bašić, predsjednik NO HSP AS Tvrtko Dujić, članica predsjedništva i predsjednica ŽV BPŽ Katica Golubičić, član predsjedništva HSP AS Tomislav Miličević, član predsjedništva HSP AS Tomislav Džanak, član predsjedništva HSP AS Mirko Jurišić, dopredsjednik Glavnog stana HSP AS Antun Đurić i predsjednik HSP AS Hrvoje Niče mag. oec.

Zbor je uvodnim govorom otvorio Glavni tajnik stranke Pero Ćorić, nakon otvaranja izvedena je himna RH “Lijepa naša Domovino” i trenucima šutnje odana je počast poginulima za Domovinu i svim umrlim članovima HSP AS. Izborom radnog predsjedništva Zborom je predsjedavao Tvrtko Dujić, a u radno predsjedništvo su izabrani Ivan Mujan, Mario Bilanđija, Katarina Toma, Pero Ćorić kao članovi, a za zapisničarku izabrana je Marija Tikvić.

U ime Glavnog stana Zbor je pozdravio dopredsjednik Antun Đurić, a u ime predsjedništva stranke Katica Golubičić.

Na prijedlog Izbornog povjerenstva predložena je samo jedna lista koja je valjano dostavljena i zaprimljena u zato predviđenom roku. O istoj se glasovalo, a jednoglasno su izabrani Mirko Jurišić za predsjednika, Josip Zetaković i Goran Šibalić za dopredsjednika te Željka Toth za tajnicu.

Za predsjednika časnog suda izabran je Davor Sabadoš te Milan Vukelić i Hrvoje Ćorić kao članovi.

U Glavni stan izabrani su Josip Zetaković, Josip Previšić te Tihomir Štrangarević.

Nakon izbora Zboru se sa svojim skraćenim programom predstavio i obratio novoizabrani predsjednik HSP AS VSŽ, predsjednik Općinskog vijeća Nijemci i član Predsjedništva stranke Mirko Jurišić.

Završno obraćanje imao je predsjednik stranke Hrvoje Niče mag. oec.

Zbor je zaključen izvođenjem himne HSP AS “Ljubim te Hrvatska, Domovino sveta”.