/Korčula ugostila Predsjedništvo HSP AS

Korčula ugostila Predsjedništvo HSP AS

KORČULA, 09.12.2018.Prvi put u povijesti jedna politička stranka u Hrvatskoj održala je sjednicu svog najvišeg stranačkog tijela na jednom od hrvatskih otoka. Održavanjem sjednice Predsjedništva u Gradu Korčula na istoimenom otoku, HSP AS 08.12.2018. odlučio je poslati snažnu poruku o potrebi snažnijeg ulaganja kako u hrvatske otoke tako i u sve one krajeve koji zbog svojih geografskih, demografskih i ostalih obilježja nisu uspjeli osigurati ravnopravne uvjete za sve svoje građane tijekom svih 365 dana u godini ili su ti uvjeti bitno otežani u odnosu na druge sredine.

Predsjedništvo stranke u Korčuli su ugostili dopredsjednik HSP AS i predsjednik Podružnice Korčula Marinko Pažin i član Glavnog stana Mladen Živkušić sa suradnicima. Na sjednici, koju je vodio i otvorio predsjednik HSP AS Hrvoje Niče usvojene su potrebite odluke koje definira Zakon o političkim strankama, a najviše stranačko operativno tijelo izrazilo je zadovoljstvo i dobivenim uvjetnim mišljenjem Državne revizije za 2017. godinu s obzirom na sve nedaće koje su stranku zadesile u proteklom razdoblju zbog nesavjesnog i neodgovornog ponašanja sada već isključenih članova Predsjedništva odgovornih, prema Statutu i funkciji, za financijsko i materijalno poslovanje.

Osim izvješća o Mišljenju Državne revizije, predsjednik stranke Hrvoje Niče članove Predsjedništva upoznao je s tijekom procesa financijskog oporavka stranke. HSP AS napokon je podmirio sve obveze iz prethodnih razdoblja prema svojoj djelatnici koja je dobila nezakonit otkaz čime je na određeni način saprana ljaga sa stranke zbog nezakonitog ponašanja vodstva iz tog vremena. Isto tako, stranka redovito podmiruje sve svoje tekuće obveze, a usvojene su jednoglasno i odluke koje bi u najkraćem mogućem roku trebale dovesti do konačne financijske konsolidacije stranke u kojoj će sudjelovati svi članovi Predsjedništva HSP AS i stranački simpatizeri zainteresirani za nastavak neovisnog djelovanja HSP AS.

Po pitanju političkog djelovanja, Predsjedništvo snažno podupire svepravaško zajedničko političko djelovanje kroz koaliciju na nadolazećim EU izborima koja bi, ovisno o uspjehu suradnje, a ne o rezultatu tih izbora trebala dovesti do konačnog pravaškog ujedinjenja kroz opći svepravaški sabor.