/Juncker potvrdio kako u Hrvatima vidi samo jeftinu radnu snagu!

Juncker potvrdio kako u Hrvatima vidi samo jeftinu radnu snagu!

ZAGREB, 07.06.2019. – Dolazak predsjednika Europske komisije Jean-Claudea Junckera u Hrvatsku prvi put otkako je Hrvatska 2013. godine postala punopravnom članicom Europske unije najbolje govori o odnosu tog čovjeka, ali i Europske komisije prema hrvatskom narodu i hrvatskoj državi. U skladu sa svojim dosadašnjim manirama nonšalancije i podcjenjivanja, Juncker je poslovično usputno hrvatski narod proglasio „radišnim“ jasno aludirajući kako u Hrvaticama i Hrvatima vidi tek jeftinu i učinkovitu radnu snagu koja treba razvijati bogati Zapad po istom principu kako se to činilo prije nekoliko stoljeća sa stanovnicima afričkog kontinenta.

Nažalost, nitko od predstavnika Hrvatske istom tom Junkeru nije imao potrebu, ne danas, nego godinama prije ovog dolaska, jasno reći kako su Hrvati dostojanstveni i ponosan narod koji je samostalno uspio izboriti suverenitet svoje države, dok su predstavnici zemalja iz kojih on dolazi sve činili da hrvatski narod ne izbori slobodu iz jugoslavenskog sužanjstva.

Iako na sreću tom i takvom Junckeru ove godine završava politički apsolutno neupečatljiv mandat, vrijeme je da predstavnici hrvatske vlasti napokon shvate kako Hrvatska nije protektorat Europske unije već ravnopravna članica bez čije se podrške ne može donijeti niti jedna ključna odluka unutar Unije.

Isto tako, vrijeme je i da se birokrate i službenike poput Junckera prestane doživljavati kao državnike jer oni to nisu niti de jure niti de facto. Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević (HSP AS) kao dio platforme Hrvatskih suverenista uvijek će se zalagati za punu zaštitu hrvatskog suvereniteta, bio on u pogledu granica, domaćeg zakonodavstva ili zaštite integriteta vlastitog naroda i hrvatske države!