/Jedina reforma koja rješava sve hrvatske probleme zove se – LUSTRACIJA!

Jedina reforma koja rješava sve hrvatske probleme zove se – LUSTRACIJA!

Protekloga tjedna ponovno smo dobili opomenu Europske komisije zbog izostanka cjelovitih reformi u hrvatskom upravnom, socijalnom i gospodarskom sustavu. Riječ je o mjerama koje, za razliku od ostalih zemalja koje su prošle tranziciju iz socijalizma u demokratsko društvo, nismo proveli u proteklih 28 godina. Iste te reforme u hrvatskom političkom sustavu nitko očito ni nema volje provesti, jer sve ono što smo do sada vidjeli tijekom proteklih 9. saziva Hrvatskog sabora bile su kozmetičke (pravosudnog sustava) ili intervencijske mjere (npr. lex Agrokor) koje su imale nikakav ili čak negativan učinak (mirovinska reforma) na hrvatsko gospodarstvo i društvo u cjelini.

Premda hrvatski narod već gotovo tri desetljeća zna što treba učiniti, nažalost niti jedna vlast ga ne sluša po tom pitanju. No kada hrvatska vlast po prstima dobije od Europske komisije, situacija postaje ozbiljna. Žalosno je da je vlasti u Hrvatskoj bitnije mišljenje europskih birokrata od mišljenja hrvatskog naroda, no ako će u konačnici slušanje Europske komisije dovesti do nekog pomaka, onda „poklonjenom konju ne trebamo gledati u zube“.

Međutim, svi znamo da se neće ništa radikalno promijeniti, a reforme upravo i jesu radikalni zaokreti od postojećih prokušanih, neučinkovitih i samozadovoljnih sustava.

Komisija je u svibnju prošle godine uputila 5 preporuka za Hrvatsku, koje se odnose na javne financije i oporezivanje, mirovine, tržište rada i socijalnu zaštitu, određivanje plaća, javnu upravu i državna poduzeća te uslužni sektor i pravosudni sustav.

Da bi se reformirala navedena područja potrebno je samo i isključivo provesti jednu reformu koja se zove LUSTRACIJA.

Lustracija je proces koji bi redefinirao upravljanje javni financijama i sustavom oporezivanja koji i dalje počivaju na temeljima iz SFRJ.

Lustracijom bi se očistio sustav isplate mirovina pripadnicima poražene tzv. JNA kojih je nekoliko desetaka tisuća svaki mjesec. Mi smo valjda jedina zemlja na svijetu koja isplaćuje mirovine svojim agresorima!

Lustracijom bi se očistila javna uprava od kadrova koji u tržišnoj ekonomiji djeluju po principu samoupravnog socijalizma.

Lustracijom bi se kazneno progonili svi oni koji su privatizirali javna dobra tijekom grčevite borbe za neovisnost Hrvatske.

I na kraju, lustracijom bi se iz pravosudnog sustava izbacili svi suci i državni odvjetnici koji su svoje sudbene karijere započeli za vrijeme Jugoslavije, a i danas drmaju sustavom.

Dakle, ako želimo provesti reforme, jedino što trebamo jest, provesti LUSTRACIJU!

Na taj način imat ćemo sustav očišćen od duboko ukorijenjenih elemenata iz prošlog sustava koji dijelom namjerno, a dijelom što ne znaju drugačije, koče razvoj hrvatskog gospodarstva, koče demografsku obnovu, pravednost hrvatskog društva i prosperitet hrvatskog naroda!