/Ivan Šimunović i dalje na čelu Dubrovačko-neretvanskog HSP AS

Ivan Šimunović i dalje na čelu Dubrovačko-neretvanskog HSP AS

Uoči tradi​cionalnog obilježavanja blagdana Sv. Josipa u Stonu dana 17.03.2018. u svečanoj dvorani “Ville Korune” u Malom Stonu sa početkom u 12,00 sati održan je izborni zbor za Županijsko vijeće HSP AS Dubrovačko-neretvanske županije.

Zbor je otvorio i vodio dosadašnji predsjednik ŽV HSP AS DNŽ Ivan Šimunović. Nakon izbora radnih tijela isti je podnio izvješće o radu u proteklom mandatu te je nakon provedene rasprave spomenuto izvješće prihvaćeno jednoglasnom odlukom od strane izaslanika iz svih ustrojenih Podružnica sa područja Županije.

Nakon provedenog glasovanja dosadašnjem predsjedniku ŽV HSP AS DNŽ Ivanu Šimunoviću jednoglasno je ukazano povjerenje za novi mandat na čelu pravaša u ovoj najjužnijoj hrvatskoj Županiji.Novi / stari predsjednik zahvalio se na ukazanom povjerenju te je iznio plan svog rada te rada Stranke u narednom vremenu.

“Iako bi mnogi na hrvatskoj političkoj sceni voljeli vidjeti HSP AS kao stožernu pravašku stranku na koljenima,a što u posljednje vrijeme nastoje postići raznim medijskim spinovima, istim s ovog mjesta poručujemo da taj film neće gledati!Upravo suprotno!HSP AS DNŽ će najkasnije do početka mjeseca svibnja predstaviti rezultate svog rada na terenu, a upravo ti rezultati govorit će u prilog činjenici da su jedine brige koje HSP AS u našoj Županiji one slatke prirode!”,između ostalog u svom govoru istaknuo je Šimunović.

Za dopredsjednika ŽV HSP AS DNŽ izabran je dopredsjednik stranke Marinko Pažin, a za tajnika izabran je politički tajnik stranke Nikša Dubelj, mag.ing. Za članove Izvršnog odbora izabrani su članica Predsjedništva stranke Marijana Majić,mag.oec., Mladen Roso, Paval Pecotić,ing., Filip Dragojević, Vicencije Marković te Zvonimir Lipanović. Za predsjednika Časnog suda izabran je Božo Ćurčija a za članove Zdravko Maslać i Bartul Matić. Za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Sretan Vlatković a za članove Ante Tomašić i Nikola Butigan. Za predsjednicu Kluba žena starčevićanki DNŽ izabrana je Željka Matulović, a za predsjednika Kluba mladih starčevićanaca izabran je Nikola Živkušić. U Glavni stan izabrani su Željka Dugandžić, Mladen Živkušić i Vicencije Marković.​

Zbor je zaključen izvođenjem himne HSP AS “Ljubim te Hrvatska, Domovino sveta”. Nakon radnog dijela druženje dubrovačkih starčevićanaca se nastavilo uz svečani ručak u “Villi Koruni” na kojem su bile poslužene nadaleko poznate stonske delicije.