HSP AS

fade

Marijana Majić mag. oec.: „NE Istanbulskoj konvenciji, DA zaštiti žena, PROTIV nasilja u obitelji!“

23 Siječanj 2018 In Dubrovačko-neretvanska

Na najave ratifikacije „Istanbulske konvencije“ u ime HSP AS medijskim priopćenjem reagirala je članica predsjedništva stranke iz Dubrovnika Marijana Majić mag. oec. Isto prenosimo u cijelosti:

„Moderno hrvatsko društvo prepuno je izazova, a veliki pritisak vrši se upravo na žene. One prema neoliberalnim načelima, koja neki miješaju s modernim društvenim kretanjima, moraju biti uspješne u poslovnom svijetu, što duže bez životnog partnera, posvećene društvu i poslodavcu, majke da postanu što kasnije, kako bi najbolje godine svoga života uložile u biznis čije blagodati na poslijetku ne uživaju, a kada to konačno odluče i biti, od njih se očekuje sto brži povratak na posao i bavljenje "ozbiljnim" temama. S druge strane, gospodarski trendovi ostavili su češće žene negoli muškarce bez radnoga mjesta, pa je na ženama i pritisak velike konkurencije za isto radno mjesto od strane suprotnoga spola. Mnogo je još loših trendova koje je naše mlado demokratsko društvo naprečac usvojilo, ne promišljajući dovoljno o njegovim lošim stranama.

Mi u HSP AS kroz svoj politički rad svakodnevno na različite načine upozoravamo na anomalije koje naše društvo čini manje humanim. Trenutni svakodnevni pritisci da se u što kraćem roku ratificira Istanbulska konvencija radi se isključivo zbog promocije „rodne ideologije“ pod krinkom zaštite žena. HSP AS se protivi ratifikaciji iste kao takve jer se kroz nju pokušava u hrvatsko društvo progurati pojam „roda“, čime se nastoje iskorijeniti obiteljske vrijednosti i obiteljske tradicije. U isto vrijeme se zalažemo da se dosljedno i sveobuhvatno, uz savjetovanje struke, pozitivne dijelove Konvencije kojih naravno ima, a koji nisu do sada bili prisutni u našem zakonodavstvu implementira u već postojeće zakonske okvire RH.

Naravno, neumorno ćemo upozoravati na problem prevencije i sprečavanja nasilja nad ženama, jer su upravo žene temelj i oslonac svake obitelji, a opet obitelj je temelj svakog društva, pa tako i našeg. Iz toga proizlazi i naša želja da hrvatsko društvo učinimo boljim domaćinom za sve nas. Inicijative naših stranačkih čelnica visestruke su i odnose se kako na sama politička kretanja u zemlji, tako i izričito na poboljšanje statusa žena u društvu. S obzirom da smo suočeni s alarmantnim padom nataliteta koji je prisutan duž cijele Hrvatske, žene HSP AS potaknule su i inicijativu da se rodiljne i roditeljske naknade izjednače sa 100% plaće majki. Ova naša inicijativa naišla je na sveopće odobravanje kako različitih skupina hrvatskog društva tako i raznih političkih stranaka, jer se prihvaćanjem i primjenom spomenute inicijative učinilo više za prava žena nego li su to učinile sve političke stranke zajedno tijekom naizmjeničnog obnašanja vlasti od osnutka RH. Nadalje, žene HSP AS ne propuštaju obilježiti dane poput: Međunarodnog dana djeteta, Međunarodnog tjedna dojenja i druge, ali uvijek s konkretnim modelima kako ženama učiniti život u modernom hrvatskom društvu dostojanstvenijim. U hrvatskoj politici nema mjesta za "ženske" i "muške" teme. HSP AS slijedi tradicionalne obiteljske vrijednosti i teži ka pronošenju domoljubnih i kršćanskih vrednota i u vremena koja tek dolaze. I na ženama i na muškarcima je da te vrednote čuvaju i pronose.“

Newsletter

AcyMailing: Could not load compat file for J2.5.28This module can not work without the AcyMailing Component

Kontaktirajte nas

Čulinečka 119, 10 000 Zagreb, Hrvatska.

  • Telefon: +385 01 2865 261
  • Fax: +385 01 2865 264

Pratite nas putem

Na društvenim mrežama smo. Pratite nas.
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti Dubrovačko-neretvanska Marijana Majić mag. oec.: „NE Istanbulskoj konvenciji, DA zaštiti žena, PROTIV nasilja u obitelji!“