HSP AS

fade

Hrvoje Niče: „Stvoreni su preduvjeti za održavanje Sabora stranke u prosincu ove godine!“

30 Listopad 2017 In Grad Zagreb

Predsjednik stranke Hrvoje Niče mag. oec. nakon održane 7. sjednice Predsjedništva u Zadru razgovarao je sa svim svojim bližim suradnicima te donio zaključak da su stvoreni svi potrebiti politički i organizacijski preduvjeti za održavanje Općeg sabora stranke u prosincu ove godine. Treba podsjetiti da je prošli Opći sabor održan u sasvim drugim okolnostima kada je HSP AS bio vlast na državnoj razini, a u međuvremenu u prijelaznom periodu održana je Konvencija stranke.

Kako bi se stranka operativno mobilizirala za predstojeće političke utakmice nužno je iz postojeće stranačke kvantitete izabrati kvalitet koji će moći očekivane političke ciljeve postići i pripremne radnje iznijeti na svojim leđima. Stranka obiluje takvim kadrovima na svim razinama.

Sazivanje Općeg sabora stranke pratit će potrebite aktivnosti, a to svakako podrazumijeva izmjene i dopune stranačkog Statuta koji svakako treba biti prilagođen novim vremenima i zakonskim izmjenama kojima se regulira rad političkih stranaka.

Opći sabor stranke bit će održan 02.12.2017. godine u Virovitici. Kandidacijska procedura bit će na vrijeme prihvaćena, a aktualni predsjednik Hrvoje Niče mag. oec. predstavit će svoj izbor najbližih suradnika. Predsjednik stranke Hrvoje Niče mag. oec. obratio se osobnim pismom najvišim dužnosnicima stranke , a isto prenosimo u cjelosti:

„Poštovani članovi Predsjedništva HSP AS,

Jesam li dobar političar o tome možemo raspravljati, ali ono o čemu nema rasprave jest moje pravaško djelovanje koje najiskrenije živim, mislim i djelujem u skladu s naukom Oca Domovine Antom Starčevićem i u skladu s katoličkim naukom koji su mi usadili moji roditelji i preci te koje ja sada prenosim na svoju djecu.

Podeblji bankovni račun, ali i nečistu savjest definitivno bih imao da sam prihvatio ponudu HDZ-a da odustanem od kandidature za gradonačelnika Vinkovaca, a da za uzvrat uzmem mjesto dogradonačelnika uz koje idu plaće od 14.000 kuna, stan, auto i kartica na korištenje! Znate šta, vrijedilo je jer sam dokazao da sam spreman za razgovor i dogovor s potencijalnim koalicijskim partnerima temeljen na programu, ali ne i za ucjenu i podaništvo temeljene na potkupljivanju i ucjenjivanju! Ne da to nisam prihvatio, nego sam i osvojeni vijećnički mandat u Vinkovcima te osvojeni vijećnički mandat u Vukovarsko-srijemskoj županiji prepustio svojim suradnicima upravo kako bih pokazao da HSP AS ima kvalitetne ljude koji mogu i znaju zastupati, ne interese stranke, već načela koja je postavio Otac Domovine dr. Ante Starčević.

Upravo svojim primjerom želio sam pokazati da je moja matična Podružnica, moje matično Županijsko vijeće, moja stranka iznad mene. Tim primjerom želio sam dati snagu i onima koji, ne da nisu imali koalicijskih kapaciteta i pregovaračkog prostora, nego i članstva, da se trgnu i pokušaju napraviti rezultatski iskorak!

Nažalost, svi oni, ali baš svi oni (između ostalih konobari, osobe bez jednog dana radnog staža…) koji su na lokalnim izborima 2013. u predstavnička tijela jedinica lokalne samouprave došli zahvaljujući Peri Ćoriću, a nakon lokalnih izbora 2017. i objektivne (medijska blokada), ali i subjektivne odgovornosti (nerad, bezidejnost…) zbog koje nisu ponovno ušli u gradska i općinska vijeća te županijske skupštine glavnog krivca svojih neuspjeha vidjeli su u glavnom tajniku stranke. Budimo iskreni, ne zbog njegovih medijskih istupa i načina na koji djeluje, već zbog toga što im u naredne 4 godine nije osigurao novih 24 tisuće do 50 tisuća kuna! Draže mi je da su takvi sami otišli ili odlaze, nego da ih moram po Statutu slati pred Časni sud!

Kao pravaša i čovjeka najiskrenije mi smeta politička trgovina kojoj su mnogi od vas (nažalost, i neki moji najbliži suradnici, pa i iskreni prijatelji) podlegli, kao i činjenica da isti ti pojedinci prstom upiru u klasičnu trgovinu kojoj je moj prethodnik podlegao od strane najsnažnije stranke na hrvatskoj političkoj sceni, a ne vide da gaze njegovim stopama! Licemjerno djelovanje je nešto što nema prostora u pravaštvu, ali je nešto što je uzelo maha u našoj stranci! Ne prihvaćam politiku kojoj je smisao gomilanje funkcija, pogotovo onih funkcija koje proizlaze iz vlasti. Sramim se suradnika koji su uz vijećničke mandate sebi, u političkoj trgovini s koalicijskim partnerima, prisvojili i mjesta u nadzornim odborima i upravnim vijećima. Vijećnik u gradu, nadzorni odbor, upravno vijeće…pa kad će vam

„pravaši“ i „pravašice“ više biti dosta?

Prije nešto više od godine dana nisam bio prvi izbor za predsjednika stranke, nisam bio ni drugi izbor, a pitanje je jesam li bio i treći. Prihvatio sam tu odgovornu funkciju u trenutku kada je stranka bila organizacijski, financijski i politički na koljenima samo jer sam kao pravaš vjerovao, a i dalje vjerujem, kako je HSP AS stranka s budućnošću. Ali ne na ovakav način. HSP AS je i sada najsnažnija, najbrojnija i najorganiziranija pravaška stranka, a takva će i ostati s nama kao pojedincima ili bez nas! Dugovi i materijalne obveze koje je ostavio moj prethodnik jesu ogroman teret, ali ne i nepremostiv, no bez

obzira što je on potpisivao sulude ugovore, na meni je, ne kao Hrvoju Ničeu, već kao predsjedniku HSP AS da ih riješim!

Poštovani članovi Predsjedništva i najviših stranačkih tijela, ovako dalje ne ide. Ako smo se u slučaju HDZ-a dok smo bili koalicijski partneri držali one „Nismo na istom brodu, ali idemo u istom smjeru“, nakon godine dana mogu samo zaključiti kako mi kao stranka definitivno jesmo na istom brodu, ali idemo u različitom smjeru. Ne želim niti ću više i jednu sekundu robovati i imati strpljenja prema željama vaših lokalnih koalicijskih partnera što i kako ćemo reći o tome kako premijer vodi RH! Ako nam država ide u lošem smjeru, a ide i to 6. brzinom, nema teorije da šutim o tome jer sam onda gori od onih koji tu štetu i čine! Nema bolje Hrvatske bez pravaštva, a bolju Hrvatsku, Hrvatsku za koju su stotine tisuća ginule tijekom povijesti možemo stvoriti samo uz pravašku, a ne „pravašku“ ideologiju!

Sve anomalije nastojim riješiti, ali Statut HSP AS takve anomalije štiti do maksimuma. Stoga je jedino što mi preostaje, a da ne prekršim Statut HSP AS i svoja uvjerenja jest sazvati Sabor HSP AS do kraja ove godine, dok u navedenom razdoblju nemam namjeru sazivati sjednice Predsjedništva HSP AS!

Ovim činom dajem prostor svima vama da promislite jeste li pravaši ili „pravaši“ te na osnovu toga odlučite dijelimo li istu viziju ili ne! Ja ću svoju odluku o kandidaturi za predsjednika HSP AS obznaniti kada dođe vrijeme za to! Od politike ne živim, ali pravaštvo živim!“

Newsletter

AcyMailing: Could not load compat file for J2.5.28This module can not work without the AcyMailing Component

Kontaktirajte nas

Čulinečka 119, 10 000 Zagreb, Hrvatska.

  • Telefon: +385 01 2865 261
  • Fax: +385 01 2865 264

Pratite nas putem

Na društvenim mrežama smo. Pratite nas.
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti Grad Zagreb Hrvoje Niče: „Stvoreni su preduvjeti za održavanje Sabora stranke u prosincu ove godine!“