HSP AS

fade

25. obljetnica pada Bosanskog Broda!

07 Listopad 2017 In Brodsko-posavska
Godine 1992. u susjednoj državi BiH vodile su se borbe na prilazima Bosanskom Brodu. Na hrvatskoj strani prvo su se čule snažne detonacije, nakon čega uslijedila je tišina, a s bosanske strane dopirali su smo zvuci sporadične paljbe iz pješačkog oružja. Navedeno je bio jasan znak da je pao Bosanski Brod. 
 
Tog kobnog 06. listopada 1992. tokom  dana osam tisuća branitelja i civila u zadnji čas prešlo je preko mosta. Oko 19,00 sati iz Slavonskog Borda bilo je vidljivo da je cijeli Bosanski Brod u dimu i paljevini. U Slavonskom Brodu izgorjela je velika samoposluga na tržnici, a stanovništvo uz Savu povlači se iz svojih domova prema Vinogorju i Podvinju.
 
HSP AS ne zaboravlja kolika je ogromna žrtva bila hrvatskih branitelja s obje obale rijeke Save. U spomen tog kobnog dana ispred spomenika hrvatskim braniteljima na Trgu Stjepana Miletića u Slavonskom Brodu u ime HSP AS Brodsko-posavske županije cvijeće su položili i svijeće zapalili predsjednica Županijskog vijeća HSP AS BPŽ Katica Golubičić, Županijski tajnik Antun Đurić i član Izvršnog odbora gradske Podružnice Slavonski Brod Mišo Šaravanja.

Newsletter

AcyMailing: Could not load compat file for J2.5.28This module can not work without the AcyMailing Component

Kontaktirajte nas

Čulinečka 119, 10 000 Zagreb, Hrvatska.

  • Telefon: +385 01 2865 261
  • Fax: +385 01 2865 264

Pratite nas putem

Na društvenim mrežama smo. Pratite nas.
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti Brodsko-posavska 25. obljetnica pada Bosanskog Broda!