HSP AS

fade

Općina Ražanac obilježila svoj Dan i blagdan Gospe od Ružarija!

30 Rujan 2017 In Zadarska
Dana 30.09.2017. godine obilježava se blagdan Gospe od Ružarija koja je nebeska zaštitnica Općine Ražanac u Zadarskoj županiji. Istoga dana povodom navedenog blagdana obilježava se i Dan Općine Ražanac. Ova dalmatinska Općina je najsnažnije uporište HSP AS u svim Općinama na razini RH. Na proteklim lokalnim izborima ove godine u prvom krugu iz redova HSP AS za načelnika Općine izabran je Nikola Miletić, a za njegovog zamjenika Mario Dundović. Općinsko vijeće broji 13 vijećnika, a HSP AS je sa svojom samostalnom listom osvojio apsolutnu većinu tj. sedam vijećnika. Pri konstituiranju Općinskog vijeća za njegovog predsjednika izabran je Jure Matak koji je ujedno i predsjednik Podružnice HSP AS Ražanac. Nije zanemariva činjenica da iz ove Općine dolaze istaknuti pravaši, vijećnik u zadarskoj Županijskoj skupštini i dopredsjednik ŽV HSP AS ZDŽ Dario Perković  te član Predsjedništva stranke Vlado Kovačević dipl. ing.
 
Pozivu domaćina da sudjeluju u protokolu Dana Općine odazvalo se snažno izaslanstvo HSP AS koje je predvodio predsjednik stranke Hrvoje Niče mag. oec., a u njemu su bili član Časnog suda na razini RH Krešimir Vrljić, predsjednik Podružnice Zadar i zamjenik glavnog tajnika Mate Lukić, predsjednik stranačkog Odbora za branitelje Ante Žoni Maksan, predsjednik ŽV HSP AS ZDŽ i član Predsjedništva stranke Dalibor Barešić i glavni tajnik stranke Pero Ćorić sa suradnicima.
 
Protokol je započeo navedenog dana u 10,30 sati svečanim polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i zajedničkom molitvom podno spomenika hrvatskim žrtvama “Galebovi” u Ražancu, te podno spomenika “Stipan Dundović” u Radovinu. Svečana sjednica Općinskog vijeća održana je u knjižnici “Jurija Barakovića” u Ražancu. Prigodom iste dodijeljena su javna priznanja zaslužnima. 
 
Prije svečane sjednice Općinskog vijeća održana je radna sjednica IO ŽV HSP AS ZDŽ kojom je predsjedavao Dalibor Barešić. Raspravljene su političke aktualnosti, dnevni red sljedeće Županijske skupštine i potvrđeno domaćinstvo podružnice HSP AS Biograd i ŽV HSP AS ZDŽ narednoj sjednici Predsjedništva stranke ista će se održati u subotu 21.10.2017. godine.
 
Tijekom subote i nedjelje, 30.09. i 01.10.2017. obilježavanje je nastavljeno raznim kulturno-sportskim događanjima, a završilo je Sv. Misom u crkvi Gospe od Ružarija u Ražancu.
 

Newsletter

AcyMailing: Could not load compat file for J2.5.28This module can not work without the AcyMailing Component

Kontaktirajte nas

Čulinečka 119, 10 000 Zagreb, Hrvatska.

  • Telefon: +385 01 2865 261
  • Fax: +385 01 2865 264

Pratite nas putem

Na društvenim mrežama smo. Pratite nas.
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti Zadarska Općina Ražanac obilježila svoj Dan i blagdan Gospe od Ružarija!