HSP AS

fade

HSP AS hodočastio "Stazama hrvatskih mučenika!"

26 Kolovoz 2017 In Sisačko-moslovačka

Udruga "Hrvatski domobran" organizirala je u subotu, 26. kolovoza o.g. hodočašće "Stazama hrvatskih mučenika", koje je počelo posjetom Jasenovcu. Tamo su bila i dva člana HSP AS-a Antonio Sudar i Ivan Sklizović, ujedno i članovi "Hrvatskog domobrana", te pripadnici HOS-a, među kojima i HSP-ov kutinski dogradonačelnik i HSP AS-ov koalicijski partner Damir Markuš.

Protokol je počeo misom u jasenovačkoj crkvi, koju je predslavio mjesni župnik Petar Oršolić, a nastavio se polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen-ploče poginulim pripadnicima HOS-a. Nakon molitve koju je predmolio sisački vjeroučitelj Mark Antonio Bunjevac, okupljeni su spontano zapjevali "Zovi, samo zovi".

S obzirom na to da je hodočasnicima zabranjen ulaz u Spomen-područje Jasenovac zbog "neprimjerenih obilježja" (npr. HOS-ovi i pravaški simboli), vijenci predviđeni za tamošnji spomenik pušteni su niz rijeku Savu.

Hodočašće je završeno u Novom Selu Palanječkom polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod "Križa istine" i spomen-ploče, koji su postavljeni u sjećanje na više od 6.000 razoružanih domobranskih i ustaških vojnika te civila, smaknutih neposredno nakon završetka Drugog svjetskog rata. Na tom dijelu, hodočasnicima su se pridružile dopredsjednica HSP AS-a Vlatka Vukelić i tajnica sisačke podružnice Silvana Tome.

Newsletter

AcyMailing: Could not load compat file for J2.5.28This module can not work without the AcyMailing Component

Kontaktirajte nas

Čulinečka 119, 10 000 Zagreb, Hrvatska.

  • Telefon: +385 01 2865 261
  • Fax: +385 01 2865 264

Pratite nas putem

Na društvenim mrežama smo. Pratite nas.
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti Sisačko-moslovačka HSP AS hodočastio "Stazama hrvatskih mučenika!"