HSP AS

fade

Potpora HSP AS Dubrovnika autorima murala HOS-a u Mokošici!

25 Srpanj 2017 In Dubrovačko-neretvanska
HSP AS  pozdravlja iscrtavanje murala grba legendarne ratne postrojbe HOS-a na ulazu u najveće dubrovačko prigradsko naselje Mokošica. Ovaj povijesni i svim zakonskim regulama registrirani vojni grb  pridružio se na ovom mjestu  grbovima ostalih postrojbi proisteklih iz Domovinskog rata te HSP AS Dubrovnika ne nalazi ništa sporno u njegovom iscrtavanju.
 
 Kao pravaši 21.stoljeća nikada nismo niti ćemo dopustiti da se napada HOS i njegovi simboli , između kojih i pozdrav " Za dom spremni ",jer se s tim pozdravom, između ostalih, branio i obranio i naš Grad i naša Domovina. Pripadnici HOS-a ,od prvog do zadnjeg ,bili su dragovoljci koji su sudjelovali u najtežim bitkama stvaranja moderne Hrvatske države od Vukovara do Srđa poviše Grada.
 
Svjedoci smo da svi simboli i svetinje iz Domovinskog rata smetaju određenim društvenim skupinama pa tako i  HOS kao i  njegovo znakovlje. Isti se ni danas ne mogu pomiriti da je Dubrovnik slobodni hrvatski grad, a Hrvatska suverena, slobodna i neovisna država. S druge strane najosjetljivijem dijelu hrvatskog društva rasprava o pozdravu " Za dom spremni " nametnuta je kako bi se prebacila pozornost sa stvarnih problema koje muče sve hrvatske građane poput iseljavanja mladih, Agrokora, INE i sl.
 
Hrvatske obrambene snage regularna su i legitimna vojna postrojba priznata člankom 2. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata te je njezin grb, kojeg je sastavni dio pozdrav "Za dom spremni ", registriran pri Ministarstvu uprave.
 
Zaštita digniteta pravednog, obrambenog i oslobodilačkog Domovinskog rata i svih hrvatskih branitelja, a naročito pripadnika HOS-a, temeljno je načelo djelovanja HSP AS od njegovog osnutka do danas.
 

Newsletter

AcyMailing: Could not load compat file for J2.5.28This module can not work without the AcyMailing Component

Kontaktirajte nas

Čulinečka 119, 10 000 Zagreb, Hrvatska.

  • Telefon: +385 01 2865 261
  • Fax: +385 01 2865 264

Pratite nas putem

Na društvenim mrežama smo. Pratite nas.
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti Dubrovačko-neretvanska Potpora HSP AS Dubrovnika autorima murala HOS-a u Mokošici!