HSP AS

fade

Hrvoje Niče: „HSP AS će u Vinkovcima biti konstruktivna oporba!“

21 Lipanj 2017 In Vukovarsko-srijemska
HSP AS na nedavno održanim lokalnim izborima izašao je samostalno na izbore u Gradu Vinkovcima i uspio ući u Gradsko vijeće čime je ostvaren temeljni cilj mlade vinkovačke Podružnice. Ovo je prvi put otkako je HSP AS osnovan da je stranka u Vinkovcima izašla samostalno na izbore te je izborila vijećnički mandat, a rezultat je tim veći što su Vinkovci jedini u statusu velikih gradova u Hrvatskoj gdje je stranka samostalno uspjela doći do parlamentarnog statusa na razini gradskih vijeća.
Kao nositelj liste, predsjednik stranke Hrvoje Niče mag. oec. na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vinkovaca dana 20.06.2017. dao je prisegu te najavio kako će tijekom ljeta na njegovo mjesto na ovu časnu dužnost doći predsjednik vinkovačke Podružnice Tomislav Miličević, dok će se predsjednik HSP AS Hrvoje Niče mag. oec. posvetiti stranačkom djelovanju na nacionalnoj razini.
U samom vinkovačkom Gradskom vijeću HDZ i partneri iz umirovljeničkih stranaka imaju većinu do 13 vijećnika, dok oporba, čiji je HSP AS dio, ima 12 vijećnika. 
Prilikom izbora za predsjednika i potpredsjednika Gradskog vijeća Vinkovaca predsjednik stranke Hrvoje Niče mag. oec. za govornicom je iznio sljedeće: „HSP AS, moja malenkost, odnosno u skoroj budućnosti Tomislav Miličević koji će doći umjesto mene u ove klupe, u Gradskom vijeću djelovat će kao konstruktivna oporba. Znači, svaki prijedlog koji ide u prilog razvoja grada i za boljitak građana mi ćemo podržati, dok ćemo prijedloge koji su nam strani odbacivati! Poštujemo volju većine građana Vinkovaca koji su povjerenje iskazali HDZ-u, kao i činjenicu da ta stranka treba sama odlučiti o predsjedniku Gradskog vijeća dok mi svi to trebamo podržati. Svoje osobno mišljenje o kandidatu HDZ-a za tu funkciju izrekao sam u više navrata tijekom kampanje, no kampanja je iza nas, a građani su svjesno odlučili da žele ići dosadašnjim smjerom i to moramo poštovati. S druge strane, od vladajuće većine očekujem i da poštuje činjenicu kako je oporba osvojila 12 vijećničkih mandata, dakle samo jednog manje od vladajućih, te u tom duhu vladajući trebaju podržati jedinstveni prijedlog vijećnika iz oporbenih redova za potpredsjednika Gradskog vijeća Grada Vinkovaca sukladno Statutu, ali i poruci gradonačelnika Ivana Bosančića da će biti gradonačelnik svih građana ovog grada. Ako je zajednički stav nas oporbenih vijećnika da to treba biti predstavnik stranke koja je osvojila najviše mandata (Most) smatram da bi nepodržavanje te odluke od strane vladajuće većine bilo izigravanje demokratske procedure.“
U žučnoj raspravi predstavnik SDP-a je naglasio kako se nikada u povijesti čak i Hrvatskog sabora nije dogodilo da se konsenzusom ne podrži kandidat za dopredsjednika Sabora RH uvažavajući činjenicu da vladajući, odnosno oporba predlažu svoje kandidate a suprotna strana je podrži. Tom prigodom mu je replicirao predsjednik Hrvoje Niče rekavši kako to nije istina jer su upravo SDP i HNS bili protiv izbora Ivana Tepeša prof. za potpredsjednika Hrvatskog sabora u 8. sazivu samo zato što je iz redova HSP AS!
Na tragu izrečenog, predsjednik HSP AS Hrvoje Niče glasovao je za prijedlog većine da Mladen Karlić bude predsjednik Gradskog vijeća što je usvojeno većinom glasova, kao i za prijedlog da kandidat iz redova Most-a Darko Posarić bude potpredsjednik Gradskog vijeća što je vladajuća većina preglasavanjem odbacila. U nastavku sjednice, prilikom glasovanja za članove Odbora za GV, na inicijativu vijećnika iz redova SDP-a, koju je predsjednik Hrvoje Niče mag. oec. odbacio, ostali oporbeni vijećnici su napustili sjednicu. 
 

Newsletter

AcyMailing: Could not load compat file for J2.5.28This module can not work without the AcyMailing Component

Kontaktirajte nas

Čulinečka 119, 10 000 Zagreb, Hrvatska.

  • Telefon: +385 01 2865 261
  • Fax: +385 01 2865 264

Pratite nas putem

Na društvenim mrežama smo. Pratite nas.
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti Vukovarsko-srijemska Hrvoje Niče: „HSP AS će u Vinkovcima biti konstruktivna oporba!“