HSP AS

fade

HSP AS obilježio 194. godišnjicu rođenja Oca Domovine

23 Svibanj 2017 In Grad Zagreb

Na današnji dan obilježava se obljetnica rođenja dr. Ante Starčevića, utemeljitelja i tvorca pravaške ideologije. Rođen je u Velikom Žitniku kraj Gospića, a izaslanstvo HSP AS odalo je počast Ocu Domovine povodom 194. godišnjice njegovog rođenja.
Dana 23.05.2017. s početkom u 17,00 sati odali su mu počast na posljednjem počivalištu u zagrebačkim Šestinama na groblju uz Crkvu sv. Mirka. Stranačko izaslanstvo odalo mu je počast polaganjem vijenca , paljenjem svijeća i zajedničkom molitvom .Počast su mu odali tajnik GV HSP AS grada Zagreba Tomislav Červeny mag.ing. i predsjednica Kluba mladih starčevićanaca Natalija Bilić sa suradnicima.
Slijedeći vlastiti ideal dr.Ante Starčević poticao je podizanje hrvatske samosvijesti, veličao hrvatsku povijest i kulturu te zastupao neovisnost Hrvatske na cijelom povijesnom prostoru zalažući se za čvrsta moralna načela kao temelj uređenja države. Velikim ga čovjekom čini to što je doista živio svoje ideale i načela, a o njemu kao dosljednom borcu za slobodu vlastita naroda najviše svjedoče njegovi javni istupi , zapisane riječi i djela.

Newsletter

AcyMailing: Could not load compat file for J2.5.28This module can not work without the AcyMailing Component

Kontaktirajte nas

Čulinečka 119, 10 000 Zagreb, Hrvatska.

  • Telefon: +385 01 2865 261
  • Fax: +385 01 2865 264

Pratite nas putem

Na društvenim mrežama smo. Pratite nas.
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti Grad Zagreb HSP AS obilježio 194. godišnjicu rođenja Oca Domovine