HSP AS

fade

HSP AS na Bleiburgu odao počast žrtvama Križnog puta

13 Svibanj 2017 In BiH i iseljeništvo

Središnja komemoracija žrtvama bleiburške tragedije i Križnog puta 13.05.2017. godine na Bleiburškom polju u Austriji. I ove godine povodom 72. obljetnice najvećeg stradanja i najvećeg zločina nad Hrvatima u povijesti središnji dio održana je u organizaciji počasnog Bleiburškog voda, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora.

Protokol odavanja počasti počeo je u 11,00 sati molitvom kod Hrvatskog groba na mjesnom groblju u Unterloibachu, a nastavljeno je procesijom do Bleiburškog polja. Intoniranjem hrvatske himne „Lijepa naša“ počeo je službeni dio komemoracije u 12,00 sati, a na istom mjestu služena je Sv. Misa zadušnica s početkom u 12,05 sati. Sv. Misu i molitvu predvodio je đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić. Sve se odvijalo uz direktni prijenos na HRT 1, a nakon prigodnih obraćanja kod spomen-obilježja žrtvama Bleiburga upriličeno je polaganje vijenaca i paljenje svijeća po državnom protokolu. U službenom dijelu protokola sudjelovali su visoki stranački dužnosnici koji su se odazvali pozivu predsjednika počasnog bleiburškog voda Ilije Abramovića.

Izaslanstvo HSP AS činili su brojni stranački dužnosnici i članovi diljem Hrvatske koji su organizarano ili u privatnoj režiji hodočastili ovom tragičnom mjestu svih Hrvata. Predvodili su ih predsjednica Kluba žena starčevićanki na razini RH Silvana Tome, članica Predsjedništva stranke i kandidatkinja za Brodsko-posavsku županicu Katica Golubičić te dopredsjednica stranke i kandidatkinja za dogradonačelnicu grada Siska dr. sc. Vlatka Vukelić. Uz njih protokolu je nazočio i koordinator HSP AS za Austriju Mato Pindrić sa suradnicima.

Newsletter

AcyMailing: Could not load compat file for J2.5.28This module can not work without the AcyMailing Component

Kontaktirajte nas

Čulinečka 119, 10 000 Zagreb, Hrvatska.

  • Telefon: +385 01 2865 261
  • Fax: +385 01 2865 264

Pratite nas putem

Na društvenim mrežama smo. Pratite nas.
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti BiH i iseljeništvo HSP AS na Bleiburgu odao počast žrtvama Križnog puta