HSP AS

fade

Sjednica Predsjedništva HSP AS održana na Kupresu 10. travnja!

10 Travanj 2017 In BiH i iseljeništvo
HSP AS kao stožerna i najsnažnija pravaška stranka u RH dosljedno provodi najstariji i jedini izvorno hrvatski politički svjetonazor, pravaštvo. Kao vodeća stranka desnice u svom Statutu Domovinski rat smatramo kao temelj opstojnosti Hrvata i suverenosti i nezavisnosti moderne RH. Hrvati su u našem Programu definirani kao jedan narod koji živi u dvije države, Hrvatskoj i BiH.  HSP AS u potpunosti se zalaže za pravo hrvatskog naroda da samostalno odlučuje o svojoj sudbini u BiH, a svaku njihovu odluku Republika Hrvatska kao supotpisnica Daytonskog sporazuma mora maksimalno podržati, a ne nametati svoje, često nikome razumljive stavove.
 
 
Na tragu navedenog, HSP AS je 09. i 10. travnja 2017. godine održao svoju 5. sjednicu Predsjedništva stranke na Kupresu (BiH), u hotelu „Commo“, Hercegovačka bb te su svi stranački dužnosnici povodom obilježavanja 25. obljetnice žrtve Kupresa iz travnja 1992. godine sudjelovali u dvodnevnom protokolu. Sjednicu je sazvao, otvorio i vodio predsjednik stranke Hrvoje Niče mag. oec. Prije radnog dijela vodstvo stranke pozdravio je načelnik Općine Kupres i jedan od naših domaćina Milan Raštegorac Komo. Nakon utvrđenog kvoruma provedena je opsežna rasprava oko načina izlaska na izbore na svim razinama poštujući stranačke odluke i naputke. Glavni tajnik Pero Ćorić podsjetio je na zakonsku obvezu da stranačke liste moraju imati zastupljenost od 40% žena. Također i na činjenicu kako će stranački račun biti jedan te da će, za sve oni koji izlaze samostalno, isti otvarati stranačka rizničarka u Zagrebu Ankica Groznica kako bi se izbjegla svaka mogućnost nepoštivanja važećih regula i propisa čije neprovođenje uzrokuje velike financijske kazne za stranku. O svemu navedenom svi će biti još jednom upoznati u pisanom obliku kao i o samoj proceduri hodograma između raspisivanja izbora i predaje lista. 
 
Na prijedlog predsjednice Kluba žena starčevićanki Silvane Tome izabrane su njene zamjenice koje će voditi klubove žena na regionalnim razinama. Jednoglasno je izabrana Jasminka Bušić iz Petrinje za središnju Hrvatsku, Morona Prec iz Crikvenice za Primorje i Dalmaciju te Mirjana Žagar iz Virovitice za Slavoniju i Baranju. Na prijedlog predsjednika stranke raspušteni su svi dosadašnji stranački odbori te će se u skladu s potrebama njihov broj proširiti. Temeljna zadaća izabranih predsjednika odbora jeste sačiniti operativne i efikasne timove, podići njihove aktivnosti na značajno višu razinu od postojeće te pripremom sektorskih tema biti podloga drugim stranačkim tijelima za operativno djelovanje na terenu i medijske istupe. Jednoglasno su prihvaćeni slijedeći odbori i njihovi predsjednici. Odbor za branitelje vodi kao predsjednik Ante Žoni Maksan, Odbor za znanost dr. sc. Vlatka Vukelić, Odbor za odgoj i obrazovanje doc. dr. sc. Mirko Lukaš, Odbor za zdravstvo mr. sc. Tomislav Dujmenović dr. med., Odbor za medije Natalija Bilić i Odbor za digitalno društvo Stjepan Stipo Ćorić ing. inf.
Tijekom Uskrsnih blagdana očekuje se od svih stranačkih organizacija da putem lokalnih medija, prigodnih čestitki ili u direktnom kontaktu s građanima svima požele u ime HSP AS sretan Uskrs.
 
Blagdan Sv. Josipa Radnika 01.05.2017. sva županijska vijeća i stranačke podružnice trebaju organizirati samostalno jer zbog predizborne kampanje nema potrebe za nacionalnim obilježavanjem tog blagdana. Dana 02.05.2017. predsjednik Odbora za branitelje za Slavoniju i Baranju Josip Zetaković, uz potporu svih stranačkih tijela, organizirat će dolazak  drugih članova Odbora na čelu s Antom Žonijem Maksanom u Borovo selo na obilježavanje „12 redarstvenika“. Članovi Odbora i stranački dužnosnici sudjelovat će u mimohodu te u protokolu odavanja počasti podno spomen-obilježja u Borovo selu kao znak sjećanja na 12 mučki ubijenih hrvatskih redarstvenika 1991. godine. 
 

Newsletter

AcyMailing: Could not load compat file for J2.5.28This module can not work without the AcyMailing Component

Kontaktirajte nas

Čulinečka 119, 10 000 Zagreb, Hrvatska.

  • Telefon: +385 01 2865 261
  • Fax: +385 01 2865 264

Pratite nas putem

Na društvenim mrežama smo. Pratite nas.
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti BiH i iseljeništvo Sjednica Predsjedništva HSP AS održana na Kupresu 10. travnja!