HSP AS

fade

Klub žena starčevićanki na Danu narcisa u Zagrebu

26 Ožujak 2017 In Grad Zagreb

HSP AS se zalaže za tradicionalne vrijednosti i zaštitu obitelji, a posebice žena. S tim ciljem Klub žena starčevićanki se odazvao pozivu Udruge žena oboljelih od raka dojke, te svojom nazočnošću dali potporu Danu narcisa u njihovoj organizaciji. Dobrovoljnim prilozima i podizanjem općeg interesa pomogli smo provedbu njihove kampanje u borbi za život žena oboljelih od raka dojke.

Hrvatska je u vrhu europskih zemalja po smrtnosti od raka dojke, a bolest je sve češća i u mlađih žena, pa valja opetovano ponavljati koliko su važni redoviti pregledi kako bi se smrtnost smanjila otkrivanjem u ranom stadiju, kada ju je moguće izliječiti.

Svake godine u Hrvatskoj od raka dojke oboli oko 2300 žena, a umre njih oko 1000, pri čemu su najugroženije žene u dobi između 50 i 69 godina.

Središnji dio obilježavanja Dana narcisa bio je u Zagrebu na Cvjetnom trgu dana 25.03.2017. Dan je obilježen prigodnom prodajom narcisa, cvijeta koji je odabran kao simbol proljeća i buđenja nove nade, a obilježavanje se osim u Zagrebu održalo u još 60 gradova diljem RH.
 
Pozivu organizatorica ispred HSP AS i Kluba žena starčevićanki su se odazvale dopredsjednica stranke dr. sc. Vlatka Vukelić, članica Predsjedništva Katica Golubičić, predsjednica Kluba žena starčevićanki Silvana Tome, tajnica ŽV HSP AS Zagrebačke županije Srebrenka Frajman Kovačić i drugi.

Newsletter

AcyMailing: Could not load compat file for J2.5.28This module can not work without the AcyMailing Component

Kontaktirajte nas

Čulinečka 119, 10 000 Zagreb, Hrvatska.

  • Telefon: +385 01 2865 261
  • Fax: +385 01 2865 264

Pratite nas putem

Na društvenim mrežama smo. Pratite nas.
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti Grad Zagreb Klub žena starčevićanki na Danu narcisa u Zagrebu