HSP AS

fade

Stjepan Ranogajec kao pravaški Matija Gubec u borbi za pravicu u Oroslavju

04 Ožujak 2017 In Krapinsko-zagorska

HSP AS Podružnice grada Oroslavja, organizirali su 04.03.2017., točno u podne, na Oro trgu u Oroslavju miran prosvjed protiv odluke gradskih vlasti Oroslavja o zaduživanju Grada na iznos od milijun eura, na rok od deset godina, radi kupnje zemljišta i 1500 četvornih metara prostora “Orokonfekcije”, za potrebe novog sjedišta gradske uprave.

Na prosvjedu se okupilo mnoštvo građan kojima se na početku obratio organizator prosvjeda i predsjednik Časnog suda HSP AS Stjepan Ranogajec:

"Pozvam sve sudionike ovog mirnog prosvjeda da pokažemo svoj ponos i dostojanstvo ali i odlučnost da ustrajemo u svom zahtjevu. Ovaj prosvjed me podsjeća na ne tako davnu prošlost kad sam krenuo u borbu protiv otvaranja azilantskog centra u bivšoj vojarni u Stubičkoj Slatini. Naime tada je Vlada Republike Hrvatske odlučila otvoriti azilantski centar uz podršku gradskih vlasti koji su i tada bile na strani vlade a ne građana koji su ih izabrali. Bila je to borba Davida protiv Golijata a svi znamo kako je to završilo, da su građani Oroslavja uspjeli zaustaviti otvorenje azilantskog centra jer je Vlada pod pritiskom građana odustala od otvaranja u Stubičkoj Slatini. Svaka akcija kreće od pojedinca kao i lavina od jedne grude, a kad krene nitko ju ne može zaustaviti.

HSP AS Podružnice grada Oroslavja pozvala Vas je na miran prosvjed protiv odluke gradskih vlasti grada Oroslavja o zaduživanju grada za iznos od 1.000.000 eura na rok od 10 godina radi kupnje zemljišta i 1.500 m2 uredskih prostora Orokonfekcije za potrebe novog sjedišta gradske uprave. Moram napomenuti da ne želim ovaj skup pretvoriti u politički jer on to nije, već je to ekonomsko pitanje grada i daljnji razvoj. Pošto se nitko nije usudio organizirati prosvjed zbog razno raznih interesa to je učinio HSP AS.

Stav HSP AS Podružnice Oroslavje a i građana koji se putem društvenih mreža ne slažu sa odlukom o kupnji smatraju da je cijela kupnja prostora Orokonfekcije ishitrena i nepotrebna za grad.

Kupnja ovog prostora je kao kredit u švicarcima.

Da je prostor toliko atraktivan, te da ga je moguće cijeloga komercijalno iznajmiti, onda isti prostor Orokonfekcije ne bi bio na prodaju, već bi postojećim vlasnicima donosio mjesečnu rentu.

Građani grada Oroslavja koje nitko ništa ne pita zaslužuju bolje, jer u gradu postoji 1.000.000 većih prioriteta poput dječjeg vrtića, infrastrukture, cesta, nogostupa, industrijske zone, od 1.000.000 eura skupih prostora gradske uprave. Žalosno da grad koji ima srednju školu nema sportske dvorane.

Uvažavajući prethodno pobrojane argumente pozivamo gradonačelnika grada Oroslavja gospodina Ivana Tuđu da raspiše referendum o kupnji Orokonfekcije i tako omogući građankama i građanima grada Oroslavja da svojim glasom sami odluče o prioritetima i potrebama, te zaduživanju svojega grada. Sada je na potezu gradonačelnik, a ako to ne učini vidimo se opet ali u puno većem broju. Skupu se obratio i gradski vijećnik Emil Gredičak. Koristim ovu priliku da Vas pozdravim pozdravom Oca Domovine dr. Ante Starčevića, Bog i Hrvati!"

Newsletter

AcyMailing: Could not load compat file for J2.5.28This module can not work without the AcyMailing Component

Kontaktirajte nas

Čulinečka 119, 10 000 Zagreb, Hrvatska.

  • Telefon: +385 01 2865 261
  • Fax: +385 01 2865 264

Pratite nas putem

Na društvenim mrežama smo. Pratite nas.
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti Krapinsko-zagorska Stjepan Ranogajec kao pravaški Matija Gubec u borbi za pravicu u Oroslavju