HSP AS

fade

Dražen Muljević: "Vražje sile se trude, da nas ne bude!?"

03 Ožujak 2017 In Požeško-slavonska

Još jedna pljuska pravaškom pokretu ususret Lokalnim izborima pristigla je iz američkog Veleposlanstva u Zagrebu. Julieta Valls Noyes, veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država otvoreno je osudila putujući cirkus Dražena Keleminca, koji je obljetnicu smrti Oca Domovine proslavio crnokošuljaškom povorkom podrške Donaldu Trumpu.

Keleminčevi "bojovnici" u crnome nisu se libili pri tome istaknuti stari hrvatski grb, američku zastavu, i zastavu njemačkog neonacističkog NPD-a, želeći valjda poručiti američkom narodu da njihovom predsjedniku podršku daje i nekoliko hrvatskih budala. Situacija me neodoljivo podsjeća na onu od prije samo dvije godine - kada je A-HSP postrojio nekoliko pripadnika svojih "Hrvatskih domoljubnih snaga" na grobu Ante Starčevića, dok je HSP AS na grobu Oca Domovine održao komemoraciju, nakon čega je održana programska konvencija stranke, na kojoj su stranački prvaci iznijeli deset ključnih točaka gospodarskog programa za izlazak Hrvatske iz krize. Izuzetno dobro odrađenu konvenciju u prepunoj dvorani tada su zaobišli svi hrvatski mediji, dok je istovremeno putujući cirkus Dražena Keleminca bio udarna vjest na HTV-u, RTL-u i Novoj Tv.

I koliko god se mi trudili da u duhu pravaštva, vođeni naukom dr.Ante Starčevića, hrvatskoj javnosti predstavimo svoj program, uvijek se nađe neki redikul zbog čijih budalaština ispaštaju svi hrvatski pravaši. Znaju li lijevo-liberalni hrvatski mediji da gospodarski program Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević izrađuju brojni mladi znanstvenici i privrednici iz redova stranke. Niti znaju, niti ih zanima. Pravaše oni odavno svrstavaju u klasu nepismenih "crnaca".

Jučerašnji dan brojni hrvatski pravaši posvetili su Ocu Domovine, a već danas širom RH hrvatsko pravaško biće tone u učmalu svakodnevicu posvemašnje razjedinjenosti. Po tko zna koji puta moderni pravaši upadaju u zamku koju godinama pripremaju KOS i UDBA, a pogoduje joj bipolarna hrvatska politička stvarnost u kojoj mjesta nema snažnoj desnici. Svoj doprinos protiv okrupnjivanja pravaške scene dao je i netom imenovani vođa HSP-a, stranke iz koje smo svi mi moderni pravaši ponikli, stranke koja je koncem 90-tih uz HDZ i SDP imala najjači Klub zastupnika u Hrvatskom Saboru, da bi nekoliko godina kasnije tiho potonula i gotovo nestala razjedinjena unutrašnjim sukobima. Karlo Starčević u svome inaguracijskom govoru naglasio je da HSP pod njegovim vodstvom neće surađivati sa HSP-om dr. Ante Starčevića, najsnažnijom pravaškom opcijom danas.

HSP će zato surađivati sa minornim strančicama kvazi starčevićanskog svjetonazora koje danas svoje političko djelovanje baziraju na sajamskim postrojavanjima crnokošuljaških desetina kako bi incidentima došli do tri retka vijesti na jeftinim portalima. Iako sam dugi niz godina zagovarao svepravaško ujedinjenje, danas mi je i više nego jasno da do toga u bliskoj budućnosti doći neće. Da se razumijemo, svepravaško ujedinjenje nije zajednički nastup 3 pravaške strančice, od gotovo 20 istih koje danas djeluju na području RH i BiH. Svepravaško ujedinjenje je model koji je u povijesti uspio ostvariti isključivo Mile Starčević osnivanjem svepravaškog saveza prije stotinjak godina kada je svih 9 pravaških stranaka zajednički nastupilo na parlamentarnim izborima, postižući nezapamćeni uspjeh sa više od 20 mandata u Parlamentu. Možda će nam budućnost donijeti više mudrosti, ali za sada bi svojoj pravaškoj braći poručio da se posvete sami sebi, isključivo radom na terenu, pogotovo poradi skorašnjih Lokalnih izbora, koji donose i prijeko potrebne vijećničke mandate u općinama, gradovima i županijama Republike Hrvatske. HSP AS ovdje je u prednosti, jer u izbornu bitku kreće sa 360 vijećnika širom RH, dok sve preostale pravaške stranke zajedno kreću gotovo od nule. Svako vijećničko mjesto je bitno, bez obzira koja pravaška opcija ga osvoji, te ovom prilikom želim svim pravašima puno sreće na izborima.

Newsletter

AcyMailing: Could not load compat file for J2.5.28This module can not work without the AcyMailing Component

Kontaktirajte nas

Čulinečka 119, 10 000 Zagreb, Hrvatska.

  • Telefon: +385 01 2865 261
  • Fax: +385 01 2865 264

Pratite nas putem

Na društvenim mrežama smo. Pratite nas.
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti Požeško-slavonska Dražen Muljević: "Vražje sile se trude, da nas ne bude!?"