HSP AS

fade

Dalibor Barešić za Dnevno.hr: "Zadar i zadarska županija uvijek su disali pravaški, to ćemo i dokazati na predstojećim izborima!"

01 Ožujak 2017 In Zadarska

Kvalitetan program, kojeg pravaši zasigurno imaju, zahtjeva i suradnju sa kvalitetnim ljudima kojima je stalo do naših građana, radnika i branitelja

Tragom intervjua sa predsjednikom ŽV HSP AS ZŽ, gosp. Daliborom Barešićem, kojeg smo objavili početkom rujna 2016. Godine, koji je dao uvid u pravu istinu i stanje oko pravaštva u Zadarskoj županiji, nakon raspuštanja zadarske podružnice HSP AS od strane prethodnog vodstva, provjerili smo kakvo je stanje pravaštva danas u Zadarskoj županiji neposredno prije nadolazećih lokalnih izbora.

Podsjetimo, nakon raspuštanja zadarske podružnice HSP AS sa svim temeljnim ograncima početkom srpnja 2016. godine od strane tadašnjeg rukovodstva ŽV HSP AS ZŽ, u vrlo kratkom roku gosp. Dalibor Barešić, sadašnji predsjednik ŽV HSP AS ZŽ, je imenovan koordinatorom za zadarsku županiju.

U Poličniku je 26.08.2016., uz prisustvo 60-tak članova iz 16 ogranka, održan i izborni Zbor na kojem je izabrano novo županijsko vodstvo na ćelu sa novim predsjednikom gosp. Barešićem. Gosp. Barešić gotovo odmah sa uskim timom suradnika pokreće i reizbor temeljnih ogranaka postavljanjem koordinatora s zadatkom ponovnog ustrojavanja općinskih i gradskih ogranaka.

Već tada se dalo vidjeti da zadarski HSP AS nije „slomljen“ i da mu nije naštetio, u najmanju ruku čudan “manevar”, bivšeg županijskog rukovodstva.
Vrlo brzo uspostavljeni su ponovno najjači ogranci, a to su redom: Zadar, Pag, Benkovac, Obrovac, Poličnik, Ražanac, Biograd n/M, Pakoštane, Škabrnja, Sv. Filip i Jakov, Kolan, Bibinje, Starigrad, Gračac, Sukošan i Zemunik.

Ubrzo su održani i reizbori u najjačim mjesnim gradskim odborima Grada Zadra: Smiljevac, Brodarica, Gaženica itd.
Osim toga, na inicijativu gosp. Barešića krenulo je i ujedinjavanje svih pravaških opcija u Zadarskoj županiji u jednu pravašku platformu. Ulaganjem velikog napora od strane gosp. Barešića i tima suradnika u stvaranju zajedničkog pravaškog puta i niza održanih zajedničkih sastanaka sa HČSP-om i HSP-om, simbolično na blagdan Sv. Krševana, zaštitnika Grada Zadra, priopćeno je da su zadarske pravaške opcije ponovno ujedinjene.
Uz ubrzanu reorganizaciju i ujedinjenje pravaških opcija, zadarski HSP AS krenuo je i u suradnju sa istaknutim javnim osobama zadarske županije kako bi opravdali obećanje da posjeduju, kvalitetne ljude, znanje i sposobnost za stvaranje boljih uvjeta života za sve stanovnike zadarske županije i spriječili egzodus u inozemstvo te konačno doveli do toga da se rad počne vrednovati i u vlastitoj domovini i da se s radom može osigurati egzistencija hrvatskih obitelji.
Tako je ponajprije uspostavljena suradnja sa pukovnikom HV-a, gosp. Antom Žonijem Maksanom, koji je kooptiran u predsjedništvo HSP AS-a kao koordinator za branitelje.

Ante Žoni Maksan pukovnik je HV-a i bivši zapovjednik Interventne postrojbe 112. brigade, predsjednik braniteljske udruge iz Pakoštana i predsjednik Stožera za obranu časti Domovinskog rata zadarske županije.

– Naglasak će biti na rješavanju problematike vezane uz branitelje. Poraditi ću na suradnji s braniteljskim udrugama te promovirati vrijednosti proistekle iz Domovinskog rata među najmlađom populacijom na kojoj trebamo temeljiti budućnost naše države, izjavio je u medijima Maksan tom prilikom.
Da zadarski HSP AS ubrzano radi i na poboljšanju radnih i socijalnih prava radnika vidljivo je i u jučerašnjoj objavi u medijima gdje je najavljena i suradnja sa istaknutim borcem za radnička prava, gosp. Vedranom Uranijom.

Gosp. Uranija godinama je pravni zastupnik zadarskog Saveza samostalnih sindikata Hrvatske a dobitnik je i Nagrade Grada Zadra za osobite zasluge u zaštiti i promicanju radnih i socijalnih prava.

– prepoznao sam rad vodstva zadarskog HSP-a koji ide u tom smjeru i zato vjerujem da će ova suradnja svakako radna i socijalna prava građana dignuti na jedan prioritetni nivo jer bez građana koji odseljavaju i radnika koji su na margini društva ne možemo reći da imamo domovinu o kojoj smo sanjali i za koju smo se teško izborili. Zato ću predvoditi pravaše kao nezavisni kandidat na slijedećim lokalnim izborima, izjavio je jučer u medijima gosp. Uranija.

– Zadar i zadarska županija uvijek su disali pravaški, a to ćemo i dokazati na predstojećim lokalnim izborima.

– Kvalitetan program, kojeg pravaši zasigurno imaju, zahtjeva i suradnju sa kvalitetnim ljudima kojima je stalo do naših građana, radnika i branitelja. Vjerujem da će građani zadarske županije to prepoznati i dati nam povjerenje da zaustavimo daljnju devastaciju gospodarstva i iseljavanje hrvatskih obitelji, dodao je predsjednik ŽZ HSP AS ZŽ, gosp. Dalibor Barešić uz osvrt na suradnju sa gosp. Maksanom i gosp. Uranijom.

Newsletter

AcyMailing: Could not load compat file for J2.5.28This module can not work without the AcyMailing Component

Kontaktirajte nas

Čulinečka 119, 10 000 Zagreb, Hrvatska.

  • Telefon: +385 01 2865 261
  • Fax: +385 01 2865 264

Pratite nas putem

Na društvenim mrežama smo. Pratite nas.
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti Zadarska Dalibor Barešić za Dnevno.hr: "Zadar i zadarska županija uvijek su disali pravaški, to ćemo i dokazati na predstojećim izborima!"