HSP AS

fade

Požeški starčevićanci u pripremama za lokalne izbore

01 Veljača 2017 In Požeško-slavonska

Dana 31.01.2017. se sastao inicijativni odbor za formiranje Izbornog stožera gradske podružnice HSP AS grada Požege. Sastanak je održan u stranačkim prostorijama u Požegi, Matice hrvatske 27, i na njemu su dogovorene prve predizborne aktivnosti. Planira se u stranačkim prostorijama sastati Izvršni odbor HSP AS Požega, i prošireni Izborni stožer gradske podružnice, te na njemu donijeti strategiju izlaska na lokalne izbore, kao i izrađen nacrt predizbornog programa Izbora za lokalnu samoupravu. Već u subotu požeški starčevićanci obaviti će telefonske razgovore sa svim članovima gradske Podružnice, kao i dvadesetak novopristiglih članova.

Požeški pravaši pripremaju se za samostalan izlazak na izbore, a o mogućim predizbornim koalicijama, sa dosadašnjim koalicijskim partnerima, i strankama sličnoga opredjeljenja tek će se raspravljati. Od utemeljenja Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević, 2009. godine, sve do danas, starčevićanci su bili poželjni i važni koalicijski partneri požeškom, i požeško-slavonskom HDZ-u, i odlučujući faktor koji je 2013. godine doveo do smjene neokomunista nakon 12-godišnje vladavine u gradu na Orljavi. Dobra suradnja u požeškom Gradskom vijeću, zalog je za dobru suradnju i u budućnosti, ali HSP AS u Požegi pripremat će se za izbore samostalno i neovisno,kao i prijašnjih godina, dok će predizborne ili post izborne koalicije biti dogovarane u mjesecima prije ili poslije izbora.

"Iako će disperziranost glasova u Požegi biti velika, zbog većeg broja nezavisnih lista nego ikada prije, HSP AS ima postojano biračko tijelo i dovoljan broj članova i simpatizera, koji su garancija za još jedan ili dva vijećnička mandata u Gradskom vijeću grada Požege" rekao je Dražen Muljević, član Predsjedništva HSP AS i predsjednik Podružnice Požega, aktualni dopredsjednik Gradskog vijeća. "Stoga smo sa pripremama za izbore već krenuli, i prionuli pisanju predizbornog programa, koji će se u mnogim točkama oslanjati na zahtjeve HSP AS iz aktualne gradske pozicije u kojoj stranka participira. Mnoge naše ideje nikada nisu zaživjele, iako smo bili dijelom vlasti u periodu 2013. - 2017. godine, ali za njih se u Požegi čulo, i o njima se pričalo. Dio tih ideja, kao i mnoge druge stavke, naći će se u predizbornom programu HSP AS. Spomenut ću samo problem potoka Vučjak, toga po život opasnog kanala strmih betonskih obala, koji prolazi centrom grada. Iako smo predlagali njegovo nadsvođavanje, kao i ekološki osvješteno rješavanje problema, naši koalicijski partneri u protekle 4 godine nisu imali sluha za rješavanje ovog problema. Od ove ideje, kao i od mnogih drugih, već više puta prezentiranih, ne odustajemo, jer smatramo da se uz neveliku količinu sredstava život požežana može poboljšati, i na tome ćemo ustrajati".

Prije ovog sastanka, sjednicu je održao i Klub mladih starčevićanaca Požege, i na njoj je donesena odluka da podružnica Požega kandidira svoga člana Zorana Jekića, prvostupnika hrvatskog jezika i povijesti, koji će 2018.-te magistrirati na Filozofskom fakultetu u Osijeku, za koordinatora županijskog Kluba mladih starčevićanaca.

Newsletter

AcyMailing: Could not load compat file for J2.5.28This module can not work without the AcyMailing Component

Kontaktirajte nas

Čulinečka 119, 10 000 Zagreb, Hrvatska.

  • Telefon: +385 01 2865 261
  • Fax: +385 01 2865 264

Pratite nas putem

Na društvenim mrežama smo. Pratite nas.
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti Požeško-slavonska Požeški starčevićanci u pripremama za lokalne izbore