HSP AS

fade

Istup vijećnika HSP AS Mate Gavrana u Gradskom vijeću Grada Crikvenice

19 Prosinac 2016 In Primorsko-goranska

Dana 18.12.2016. održana je sjednica Gradskog vijeća Grada Crikvenice gdje se najviše govorilo o Prijedlog odluke o izmjeni i dopuni odluke o porezima Grada Crikvenice. Predloženo je da se ukine porez na potrošnju koji sada iznosi 3 posto, s obzirom na to da ugostiteljstvo čini jednu od najvažnijih djelatnosti, kako po udjelu u BDP-u, tako i u postotku zaposlenih u Gradu Crikvenici. Grad Crikvenica bi tako bio prvi grad u Hrvatskoj koji bi na ovakav način pomogao ugostiteljima.

Predsjednik Gradskog vijeća Lovorko Gržac je iznio stav Odbora za financije da u ovom prijedlogu nisu iznijete točne činjenice i da se ne zna odakle namaknuti sredstva. Napomenuo je da Grad izdvaja značajna sredstva za projekte u ugostiteljstvu - „da milijun kuna puštaju van“ i da ne zna odakle onda namaknuti sredstva primjerice za božićnice umirovljenicima.

Vijećnik iz redova HSP dr. Ante Starčević Mato Gavran ne dijeli njihovo mišljenje i ne može prihvatiti tezu da nema novaca. Smatra da je ugostiteljstvo važna gospodarska grana kojoj treba pomoći. „Ugostitelji su nam partneri, ajmo razgovarati i pomoći ljudima, tu smo da se dogovorimo“, smatra Gavran. Za prijedlog o ukidanju poreza je naš vijećnik i glasovao, ali kako prijedlog nije dobio potrebnih 9 glasova većine isti nije prošao.

Newsletter

AcyMailing: Could not load compat file for J2.5.28This module can not work without the AcyMailing Component

Kontaktirajte nas

Čulinečka 119, 10 000 Zagreb, Hrvatska.

  • Telefon: +385 01 2865 261
  • Fax: +385 01 2865 264

Pratite nas putem

Na društvenim mrežama smo. Pratite nas.
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti Primorsko-goranska Istup vijećnika HSP AS Mate Gavrana u Gradskom vijeću Grada Crikvenice