HSP AS

fade

U pravaškoj utvrdi, Karlovcu predstavljen Program HSP AS i Domovinske koalicije za poljoprivredu

05 Rujan 2016 In Karlovačka

HSP AS i ostale stranke iz Domovinske koalicije, a to su  DESNO, HKDU dr. Marko Veselica, USP i HDS predstavili su dana 05.09.2016. na konferenciji za medije s početkom u 10,00 sati u Karlovcu program za poljoprivredu te progovorili o svim aktualnostima u Hrvatskoj. Na konferenciji za novinare bili su predsjednik HSP AS, potpredsjednik Hrvatskog sabora i nositelj koalicijske liste u X. izbornoj jedinici Ivan Tepeš prof., predsjednik Izbornog stožera Domovinske koalicije i nositelj koalicijske liste u I. izbornoj jedinici Pero Ćorić, predsjednik HKDU dr. Marko Veselica i nositelj liste u VII. izbornoj jedinici Dean Golubić, drugi na listi u VII. izbornoj jedinici i predsjednik Odbora HSP AS za poljoprivredu Jurica Jašinski koji je i predstavio objedinjeni Program za poljoprivredu, hrvatska heroina borbe protiv korupcije i nezavisna kandidatkinja kao druga na listi u I. izbornoj jedinici Vesna Balenović te tajnik stranke DESNO Damir Banić.

Ivan Tepeš prof. uvodno je istaknuo problem loše demografske slike u Hrvatskoj, a rješenja nudi, tvrdi on, ima upravo HSP AS i Domovinska koalicija.

-Danas je prvi dan škole, na žalost je puno manje prvašića ove godine, što dovoljno govori da je Hrvatska u dubokoj demografskoj krizi, da bi se to napravilo nije samo dovoljno reći, rodite više djece i zaustavite odlazak mladih koji stvaraju obitelji van Hrvatske, nego stvoriti preduvjete. Između ostalog jedan od glavnih preduvjeta je sigurno radno mjesto. Mi smatramo da su srednji i mali poduzetnici nositelji gospodarstva i zapošljavanja u Hrvatskoj, njih se treba maksimalno rasteretiti i Hrvatska mora postati prijatelj poduzetnika. Smatramo da je i poljoprivreda u toj branši malog i srednjeg poduzetništva ključ rješavanja problema demografske politike. Na žalost situacija u Hrvatskoj je takva da masovno odlaze ljudi sa sela, imamo puno obradivog, ali neobrađenog zemljišta i to trebamo promijeniti, rekao je Ivan Tepeš prof.

Jurica Jašinski, govoreći o poljoprivredi podsjetio je kako se 25 godina ne rješavaju problemi poljoprivrede i ruralnih krajeva. Između ostalog govorio je programima poticaja, većem povlačenju sredstava iz EU, o rješavanju problema s plavim dizelom, te je istaknuo i program za ostanak mladih na selu. Domovinska koalicija predlaže i osnivanje agrarne banke za kreditiranje poljoprivrednika po europskim uvjetima. Istaknuo je da je najveći problem da se u Hrvatskoj obrađuje samo 39 posto obradivih površina te je na kraju poručio da je odgovornost za ovakvo stanje snose bivši ministri.

– Nisu ista sredstva iz Europske unije kada obrađujemo 39 posto površina umjesto 90 ili 100 posto i nije isto povlače li se ta sredstva iz mjera za ruralni razvoj 2014. ili 2016.ili 2017. godine. Sve to zajedno s ostalim krivim potezima bivših ministara koštalo je Hrvatsku desetke, a možda i stotine milijardi kuna. Također sve to utječe na rast BDP-a, zapošljavanje i razvoj ruralnih krajeva. Nakon jubilarnih 25 godina elementarne nepogode u poljoprivredi, koja je rezultat rada dosadašnjih ministara samog ministarstava i agencija vrijeme je da kažemo dosta, rekao je Jurica Jašinski.

Dean Golubić, predsjednik HKDU-a, i nositelj liste u VII. izbornoj jedinici je istaknuo da je Hrvatska u krizi iz koje je ne mogu izvući oni koji su je tu doveli, a to su SDP i HDZ.

-Da bi izašli iz krize Hrvatskoj trebaju brze i drastične mjere, jasna rješenja, jasna politika i novi ljudi. Domovinska koalicija je spojila mladost i iskustvo, složili smo jednu jaku opciju i očekujemo ovdje u VII. izbornoj jedinici prolazak jednoga, a borimo se i za drugi mandat. Očekujem da desno boračko tijelo prepozna jedinu istinsku desnu političku opciju da izađe i glasa za listu broj 4. i da glasa za našu listu na kojoj imamo istaknute pojedince, snažne gospodarstvenike i imamo ljude koji su se istaknuli na svim mogućim sektorima, pozvao je Dean Golubić dipl. krim.

Na pitanja novinara na kraju je odgovarao Pero Ćorić, kojeg ne brinu loši rezultati anketa za ovu koaliciju, a o koalicijama poslije izbora je bio jasan tko ima podršku, a tko ne.

-Što smo obećavali, to smo izvršavali i nikada nećemo doći u poziciju da pristanemo na nekakve političke kompromise, ne daj Bože u nekakve dnevno političke svrhe. Mi ne mijenjamo stavove, nismo se prilagođavali i nećemo se nikada prilagođavati. Ono što možete biti sigurni nakon ovih izbora mi nećemo razgovarati s SDP-om. Naš primarni cilj u onoj vladi i u ovoj je zaustaviti dolazak na vlast neokomunista Zorana Milanovića i njegovih satelita. Nikada nećemo ići s SDP-om to se neće desiti. Andrej Plenković nema našu potporu, ali s HDZ-om ćemo razgovarati. Ponosan sam na nekoliko činjenica, a između ostaloga da smo jedina stranka koja dosljedno provodi programe dr. Ante Starčevića i Stjepana Radića koje je u praksu pretočio prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman. Sve druge slijednice tih programa odmaknule su se i izdale svoje svjetonazore. Dr. Franjo Tuđman stvorio je državu uz našu potporu s puškom u rukama, mi koji smo imali sreće preživjeti ta ratna događanja imamo zajedničku obvezu pokušati urediti državu na način kako su je sanjali oni koji su svoje živote položili u obrani i stvaranju Hrvatske devedesetih godina. Sigurno nije budućnost u „dogovornoj demokraciji“ koju promiču po diktatu briselskih moćnika Andrej Plenković i Zoran Milanović. Ponosni smo da je HSP AS danas kao stožerna pravaška stranka parlamentarna u 18 županija i Gradu Zagrebu ta da obnaša vlast u 12 županija. Nigdje ni jedan od naših 362 vijećnika ne koaliraju s SDP-om i njihovim satelitima. Mi i danas znamo s kim nećemo. Ne postoji varijanta, nakon ovih izbora, da mi surađujemo s lijevom opcijom, ni na koji način. A hoćemo li dati potporu Andreju Plenkoviću i HDZ-u to ne znam. Dobro ćemo razmisliti, ovisno o tome s kojim će programom izaći pred nas, rekao je završno Pero Ćorić.

Newsletter

AcyMailing: Could not load compat file for J2.5.28This module can not work without the AcyMailing Component

Kontaktirajte nas

Čulinečka 119, 10 000 Zagreb, Hrvatska.

  • Telefon: +385 01 2865 261
  • Fax: +385 01 2865 264

Pratite nas putem

Na društvenim mrežama smo. Pratite nas.
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti Karlovačka U pravaškoj utvrdi, Karlovcu predstavljen Program HSP AS i Domovinske koalicije za poljoprivredu