/HSP AS zajedno s Predsjednicom RH na službenom podnošenju kandidature!

HSP AS zajedno s Predsjednicom RH na službenom podnošenju kandidature!

ZAGREB, 03.12.2019. – Predsjednica Republike Hrvatske i kandidatkinja za istu dužnost u narednih pet godina Kolinda Grabar-Kitarović danas je u Hrvatskom saboru Državnom izbornom povjerenstvu predala 231.652 prikupljena potpisa potpore birača. Uz Predsjednicu, ovom činu nazočilo je, uz vodstvo HDZ-a, i vodstvo HSP AS koje je predvodio predsjednik HSP AS Hrvoje Niče koji je DIP-u službeno predao dokumentaciju kojom se potvrđuje kako je Kolinda Grabar-Kitarović kandidatkinja i HSP AS na Predsjedničkim izborima. Stranačku delegaciju činili su još dopredsjednik stranke Ante Žoni Maksan, članovi Predsjedništva Božidar Lokin i Tomislav Miličević, predsjednik NO HSP AS Tvrtko Dujić te predsjednik ŽV HSP AS Zadarske županije Slobodan Pićo Dević.

Obraćajući se medijima, sadašnja i buduća Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović zahvalila se svim strankama koje su je podržali u njezinoj drugoj utrci za Predsjednicu RH.

Podsjetimo, uz HDZ kao stranku čija je Predsjednica bila članica, HSP AS jedina je stranka koja je Kolindu Grabar-Kitarović podržala u oba njezina izborna ciklusa!

Smisao političkog djelovanja je sudjelovanje na izborima, a kao stranka, bez obzira na sve teškoće kroz koje prolazimo, HSP AS nije mogao dopustiti da na Predsjedničkim izborima nema svog kandidata! Nakon detaljnih i konstruktivnih razgovora na kojima su razjašnjene sva politička razilaženja u mišljenjima, a koje su obavili predsjednik stranke Hrvoje Niče i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, HSP AS je na 10. sjednici Predsjedništva stranke u Sisku, održanoj 14.11.2019., izglasao odluku kako će na predstojećim izborima podržati Kolindu Grabar-Kitarović u utrci za drugi predsjednički mandat.

HSP AS je tako, bio i ostao prva i jedina stranka s desnog političkog prostora koja je na predsjedničkim izborima 2014. godine podržala Kolindu Grabar-Kitarović te ovim činom šaljemo jasnu poruku kako istim smjerom i istim očekivanim rezultatom – pobjedom Predsjednice – namjeravamo nastaviti i dalje. 

Osim što smatramo kako je Kolinda Grabar-Kitarović od svih ponuđenih kandidata najkompetentnija za vođenje Hrvatske u narednih 5 godina, ovim činom želimo eliminirati i najmanju mogućnost povratka Zorana Milanovića i njegovih drugova na bilo koju razinu vlasti!