/HSP AS Zagrebačke županije spreman za EU izbore!

HSP AS Zagrebačke županije spreman za EU izbore!

ZAPREŠIĆ, 10.04.2019. – Dana 09.04.2019.godine u Zaprešiću, u prostorijama zaprešićkog Mjesnog odbora Stari centar koji se nalazi i u funkciji redovnih stranačkih prostorija zaprešićke podružnice HSP AS,  održana je zajednička sjednica ŽV HSP AS ZGŽ i IO HSP AS podružnice Zaprešić. Zbog šireg interesa za teme vezane uz nastup koalicije „Hrvatski suverenisti“ na izborima za sastav EU parlamenta, ova je sjednica imala otvoren karakter pa su tako njen tijek mogli pratiti i drugi zainteresirani građani. Na takav je način zagrebačka županijska organizacija HSP AS uz prisutnost čelnih ljudi, predsjednika i koordinatora podružnica s područja djelovanja HSP AS ZGŽ već i ovom prvom prigodom, krenula u ostvarivanje pisanih naputaka dobivenih od predsjednika HSP AS Hrvoja Ničea koji se tiču „Plana aktivnosti za hrvatske izbore članova za EU parlament“.

Sjednicu je sazvao i vodio predsjednik ŽV HSP AS ZGŽ i predsjednik IO HSP AS podružnice Zaprešić Damir Vučak. U radnom  dijelu sjednice sudjelovao je i član Predsjedništva HSP AS Petar Kovačević, dipl.ing. koji je sve prisutne izvijestio o sadržaju prethodno održane sjednice Predsjedništva HSP AS kao i o tijeku pregovora pregovaračkog izaslanstva HSP AS s drugim stranačkim subjektima oko mogućeg zajedničkog nastupa na budućim hrvatskim izborima.Osim redovnih članova IO zaprešićke podružnice HSP AS sjednici su nazočili i u njenom radu sudjelovali redovni članovi ŽV HSP AS ZGŽ iz desetak gradskih i općinskih podružnica s područja Zagrebačke županije koji su svi i dužnosnici u svojim matičnim podružnicama. Nakon dogovora prisutnih dužnosnika jednoglasno je odlučeno da svi predsjednici ili koordinatori podružnica na izborima za EU parlament preuzimaju i dužnost Koordinatora HSP AS za grad/općinu iz kojih dolaze.

Slijedom pisanih naputaka dobivenih od predsjednika HSP AS Hrvoja Ničea koji se tiču „Plana aktivnosti za hrvatske izbore članova za EU parlament“ koje im je prenio i dodatno objasnio predsjednik ŽV HSP AS ZGŽ Damir Vučak, svi prisutni imenovani koordinatori  preuzeli su obavezu postupiti prema naputcima te sazvati sjednice svojih Izvršnih odbora te su se obvezali u najkraćem mogućem roku izvijestiti predsjednika ŽV o poduzetim koracima vezanim uz mogućnosti organiziranja ili suorganiziranja političkih tribina za predstavljanje programa i kandidata koalicije, popis volontera za popis reklamnih materijala, mogućnosti medijskog prezentiranja kandidata koalicije kao i ostale operativno-logističke podrške koaliciji Hrvatski suverenisti.

Shodno svim pretpostavkama i mogućnostima članovi ŽV donijeli su jedinstveni stav za ostvarivanje pretpostavki za organiziranje dva centralna predstavljanja koalicije u organizaciji HSP AS i to za sjevereozapadni dio Zagrebačke županije u Zaprešiću a za jugozapadni dio županije u Krašiću (za obljetnicu rođenja kardinala Alojzija Stepinca(rođen 08.05.1898.u Krašiću)). Za istočni dio županije centralna mjesta za predstavljanje koallicijskih kandidata bit će određena nakon konzultacija s  koalicijskim partnerima.  Poučeni koalicijskim iskustvima u dosad održanim hrvatskim izborima za sastav EU parlamenta prisutni su zbog nužnosti što efikasnijeg djelovanja iskazali potrebu suradnje i zajedničkog djelovanja te potrebu za koordiniranjem svih aktivnosti kroz prethodno utvrđivanje predviđenih termina nastupa koalicijskih kandidata u Zagrebačkoj županiji s planiranjem njihova eventualnog posjeta  njihovim sredinama.

Sjednica je završena aklamacijskim davanjem podrške Predsjedništvu stranke na čelu s predsjednikom stranke H. Ničeom za odluku za  koalicijskim izlaskom HSP AS na hrvatske izbore za sastav EU parlamenta u okvirima političke platforme „Hrvatski suverenisti“,  kao i za potpisivanje Povelje o trajnoj suradnji i za parlamentarne i lokalne izbore što našoj stranci otvara šire perspektive. Posebno je izražena podrška dopredsjedniku HSP AS Anti Žoniju Maksanu kao predstavniku HSP AS na zajedničkoj koalicijskoj listi te je njemu kao našem stranačkom predstavniku nagovještena široka preferencijalna podrška svih članova i simpatizera stranke s područja Zagrebačke županije.