/HSP AS VSŽ uskoro bogatiji za 10 novih podružnica!

HSP AS VSŽ uskoro bogatiji za 10 novih podružnica!

VINKOVCI, 22.02.2019. – Pod predsjedanjem predsjednika Županijskog vijeća Vukovarsko-srijemske županije i člana Predsjedništva HSP AS Mirka Jurišića danas je u Vinkovcima s početkom u 18,00 sati održana sjednica Županijskog vijeća HSP AS VSŽ na kojoj je analiziran rad stranke na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini s usvojenim smjernicama za rad u narednom razdoblju.

Predsjednik ŽV HSP AS VSŽ Mirko Jurišić nazočne članove upoznao je s provedenim aktivnostima na području općina u kojima je HSP AS do sada bio politički neorganiziran te najavio imenovanje novih 10 koordinatora za općine s područja najistočnije županije u Hrvatskoj. Isto tako, članovi županijskog vijeća po podružnicama koje predstavljaju izvijestili su nazočne o osjetnom rastu članstva u ograncima i podružnicama po kojima stranka djeluje.

Potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Otoka i predsjednik otočke Podružnice Ivan Sluganović izvijestio je o stranačkom radu na području svoje nadležnosti, kao i usvojenim prijedlozima o poboljšanju demografske slike u Gradu Otoku, a čiji je predlagatelj bio HSP AS.

Od ostalih stranačkih aktivnosti, predsjednik Podružnice Nijemci Đuro Šarkić naglasak je stavio na izvrsnoj suradnji s predsjednikom Kluba mladih starčevićanaca Općine Nijemci Marijom Bilandžijom pod čijim vodstvom mladi starčevićanci ostvaruju vrhunske rezultate po pitanju povećanja broja članstva, ali i ostvarenih aktivnosti poglavito na području socijalnog i humanitarnog rada.

Članove Županijskog vijeća predsjednik stranke Hrvoje Niče upoznao je aktivnostima stranke na nacionalnoj razini, s naglaskom na provedene razgovore s potencijalnim koalicijskim partnerima u nadolazećem izbornom ciklusu. „Premda su neke političke opcije u proteklih godinu-dvije dana očekivale, pa čak i zazivale gašenje HSP AS, to se neće dogoditi na način kakav su nam zlusretno priželjkivali. Nakon što je ovo Predsjedništvo konsolidiralo stranku, sada intenzivno radi na ujedinjenju pravaša i to nam svima mora biti sveti cilj, no cijeli taj postupak ne smijemo napraviti „preko noći“, nespretno, kako na se ne bi dogodilo da umjesto ujedinjenja dobijemo novih nekoliko pravaških stranaka. Nakon obavljenih preliminarnih razgovora s predstavnicima parlamentarnih političkih opcija, postoji jasno izražena želja za zajedničkim nastupom na EU izborima i prijedlogom dugoročne suradnje. Prilikom donošenja odluke Predsjedništva o načinu izlaska na izbore, HSP AS neće se dovesti u situaciju u kojoj će morati birati tko je „veći“ ili glasniji Hrvat među potencijalnim partnerima, već ćemo se itekako zalagati za zajedničkim nastupom cijelog desnog političkog spektra kao jedinog puta kojim se pokazuju iskrene namjere sukladne željama birača desnice“ naglasio je predsjednik HSP AS Hrvoje Niče.