/HSP AS Vinkovci donirao sredstva za 130 afričkih mališana u okviru Marijinih obroka

HSP AS Vinkovci donirao sredstva za 130 afričkih mališana u okviru Marijinih obroka

VINKOVCI, 29.12.2019. – Kao i svake godine do sada, a povodom najvećih katoličkih blagdana, Podružnica HSP AS Vinkovci istaknula se u svom humanitarnom djelovanju. Dok su prijašnjih godina svoje poklone iz ruku vinkovačkih pravaša dobili štićenici Dječjeg doma Sveta Ana i Centra za rehabilitaciju Mala Terezija, ove godine fokus je bio na još širu sliku kako bi se pomoglo najpotrebitijima.

Na tom tragu, dužnosnici i članovi HSP AS s područja Grada Vinkovaca donirali su vlastita financijska sredstva za akciju “Marijini obroci” u sklopu koje župe diljem Hrvatske i svijeta skupljaju priloge za preko 11500 obroka za gladnu djecu Afrike. Ovom aktivnošću vinkovački HSP AS osigurao je godišnje obroke za 130 afričkih mališana, a sredstva su donirana u okviru donatorske večere koja se 23. prosinca ove godine održala u Vinkovcima u organizaciji Građanskog društvo Moji Vinkovci i župne crkve sv. Euzebija i Poliona.

Sudjelovanje u ovoj akciji bilo je na inicijativu predsjednika Podružnice HSP AS Vinkovci i dopredsjednika vinkovačkog Gradskog vijeća Tomislava Miličevića, a svakako je posebno za istaknuti kako je HSP AS jedina stranka koja se izravno uključila u ovu donatorsku večeru.