/HSP AS s domoljubima proslavio Dan pobjede i domovinske zahvalnosti!

HSP AS s domoljubima proslavio Dan pobjede i domovinske zahvalnosti!

KNIN, 05.08.2019. – U spomen na najveći trenutak u povijesti hrvatske države, Vojno-redarstvenu operaciju „Oluja“ kojom je u Hrvatskoj slomljena četnička invazija i jugokomunistička tiranija, Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević diljem Lijepe naše s članstvom, simpatizerima i svim hrvatskim domoljubima proslavila je ovaj događaj iz 1995. godine. Tijekom ove legendarne akcije kojom je oslobođena gotovo trećina hrvatskog teritorija te stvorene pretpostavke za trajnim mirom u Hrvatskoj, ali i Bosni i Hercegovini, svoje živote položilo je 239 branitelja, dok se dvojica još uvijek vode kao nestali.

Središnji događaj obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, kao i Dana hrvatskih branitelja bila je proslava u Kninu na kojoj je među brojnim izaslanstvima sudjelovalo i izaslanstvo HSP AS na čelu s predsjednikom HSP AS Hrvojem Ničeom koji je s članom Predsjedništva HSP AS Tomislavom Miličevićem sudjelovao i na svečanoj ceremoniji održanoj na tisućljetnoj Kninskoj tvrđavi.

Dan ranije, izaslanstvo HSP AS na Gradskom groblju u Zadru položilo je vijence i zapalilo svijeće u čast svih poginulih hrvatskih branitelja. U izaslanstvu su sudjelovali i dopredsjednik stranke Ante Žoni Maksan, član Predsjedništva Božidar Lokin, predsjednik Nadzornog odbora HSP AS Tvrtko Dujić, predsjednik Županijskog vijeća HSP AS Slobodan Pićo Dević te tajnica Podružnice Zadar Melita Tomašević.

Izaslanstvo HSP AS Zadarske županije u kojem je sudjelovala i koordinatorica HSP AS za Općinu Škabrnja Rada Ivković bilo je jedino stranačko izaslanstvo koje je odalo počast hrvatskim žrtvama Škabrnje.

Izaslanstvo Podružnice Sisak u sastavu dopredsjednik Tihomir Redžić te članovi IO Ljubica Varošanec, Darko Košar, Marko Lelas, Matija Žugaj, Miljeno Belajec i predsjednik Kluba mladih starčevićanaca HSP AS Sisak Denis Marković položilo je vijenac i zapalilo svijeće u spomen poginulim braniteljima kod spomen križa na gradskom groblju Viktorovac i kod spomenika hrvatskim braniteljima u Sisku.

Predsjednica Poduržnice Sisak Kristina Grubec položila je cvijeće i svijeće kod spomenika general bojniku Andriji Matijašu Pauku u trogirskoj Marini, legendarnom zapovjedniku Četvrte gardijske brigade koja je po njemu dobila ime.