/HSP AS podržao kandidaturu Kolinde Grabar-Kitarović!

HSP AS podržao kandidaturu Kolinde Grabar-Kitarović!

SISAK, 15.11.2019. – Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević na 10. sjednici Predsjedništva stranke u Sisku, održanoj 14.11.2019., donijela je odluku kako će na predstojećim izborima podržati Kolindu Grabar-Kitarović u utrci za drugi predsjednički mandat.

HSP AS bio je prva i jedina stranka s desnog političkog prostora koja je na predsjedničkim izborima 2014. godine podržala Kolindu Grabar-Kitarović te ovim činom želimo poslati jasnu poruku kako istim smjerom i istim očekivanim rezultatom – pobjedom Predsjednice – namjeravamo nastaviti i dalje.

Tijekom proteklog mandata, unatoč tome što je Kolinda Grabar-Kitarović bila naša kandidatkinja, nerijetko smo se kao stranka razilazili u mišljenjima s Predsjednicom, no ne i u željama i stvarnim namjerama da Hrvatsku uistinu učinimo uspješnijom i prosperitetnijom. Upravo zbog toga, a imajući u vidu političke programe i ciljeve drugih kandidata, odluka da podržimo Kolindu Grabar-Kitarović i na ovim izborima za nas nedvojbeno predstavlja domoljubno, racionalno i pobjedničko opredjeljenje.

Isto tako, HSP AS u donošenju svoje odluke bio je i politički motiviran uklanjanjem bilo kakve mogućnosti koja bi i potencijalno dovela do ponovnog povratka na bilo koju razinu vlasti Zorana Milanovića i njegovih suradnika čije sjeme zasijanih ideoloških podjela, socijalnih nepravdi i ekonomski promašenih politika itekako osjetimo i danas, tri godine nakon što ga je hrvatski narod poslao u političku povijest. Takav mogući rasplet događaja nedvojbeno bi, na ovaj ili onaj način, na parlamentarnim izborima doveo i SDP što bi u takvoj kombinaciji trajno narušilo budućnost Hrvatske po mjeri hrvatskih domoljuba.

Iz svega navedenog, Kolindu Grabar-Kitarović smatramo najkompetentnijom i najsposobnijom za provođenje nacionalnih politika koje su najbliže s političkim stavovima i djelovanjima HSP AS, ali i koje predstavljaju iskorak u svjetlu hrvatsku budućnost, a ne korak u tamnu jugoslavensku prošlost gdje nas neki silom žele ostaviti.