/HSP AS nastavlja s procesom ujedinjenja pravaških opcija!

HSP AS nastavlja s procesom ujedinjenja pravaških opcija!

PAKOŠTANE, 10.06.2018. – Dana 09.06.2018. u Pakoštanima je, s početkom u 10,30 sati, održana 4. sjednica Predsjedništva HSP AS na kojoj su članovi najvišeg operativnog tijela stranke, nakon konstruktivne rasprave, donijeli odluke o načinu daljnjeg političkog djelovanja HSP AS. Javnost je već mjesecima transparentno upoznata s nezavidnom financijskom situacijom u kojoj se stranka nalazi zbog štetnih političkih sporazuma, kao i ugovora s ostalim pravnim subjektima sklopljenim od 2011. do 2016. godine. Upravo takvi štetni dokumenti prouzročili su probleme s likvidnošću stranke u 2017. godini, a koji su nažalost zbog pomanjkanja financijskih sredstava preneseni i u tekuću godinu.

Temeljem odluka s prethodnih sjednica Predsjedništva, predsjednik stranke Hrvoje Niče upoznao je članove Predsjedništva s poduzetim aktivnostima prema nadležnim državnim tijelima, kao i prijavama odgovornih osoba Općinskom državnom odvjetništvu.

Činjenica je kako će potencijalno pokretanje stečajnog postupka od strane Trgovačkog suda prema HSP AS biti neugodan presedan u povijesti hrvatske politike, no vodstvo stranke odlučno je u stavu kako zakon mora biti jednak i obvezujući za sve, kako za pojedince tako i za političke stranke te svi moraju ponijeti i podnijeti teret pozitivnih i negativnih odluka i aktivnosti iz prošlosti.

Predsjednik stranke Hrvoje Niče te dopredsjednik HSP AS Ante Žoni Maksan upoznali su članove Predsjedništva o održanim sastancima s čelnim osobama drugih pravaških i domoljubnih stranaka koje su pokazale volju za zajedničkim djelovanjem nakon što je HSP AS pročistio svoje redove od pojedinaca koji su godinama bili teret pravaškog ujedinjenja.

Na tom tragu, a temeljem usvojenih zaključaka, Predsjedništvo HSP AS donijelo je odluke kako stranka nastavlja politički djelovati u smjeru ujedinjenja i zajedničkog političkog djelovanja s drugim pravaškim i političkim opcijama kroz pravaško ujedinjenje ili kroz zajednički, koalicijski izlazak na sljedeće izbore, dok će se borba za zakonsko djelovanje stranke nastaviti svim raspoloživim pravnim sredstvima pred nadležnim državnim institucijama.