/HSP AS na obljetnici IX. bojne HOS-a „Rafael vitez Boban“!

HSP AS na obljetnici IX. bojne HOS-a „Rafael vitez Boban“!

SPLIT, 10.04.2018. – U Splitu je danas održana svečanost obilježavanja 27. obljetnice osnivanja IX. bojne HOS-a „Rafael vitez Boban“ na kojoj je u službenom protokolu sudjelovalo i izaslanstvo HSP AS. Središnjem događaju ispred spomenika HOS-a na Splitu 3 prethodilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća brojnih izaslanstava HOS-ovih postrojbi iz Hrvatske i BiH te pravaških stranaka na splitskom groblju Lovrinac.

U ime HSP AS vijenac su položili i svijeću zapalili koordinator HSP AS za Zadarsku županiju Slobodan Pićo Dević, dopredsjednik stranke Ante Žoni Maksan te predsjednik HSP AS Hrvoje Niče.

Ovom prigodom napokon su uspostavljeni i inicijalni kontakti s predstavnicima drugih pravaških stranaka s neskrivenom željom za zajedničkim političkim djelovanjem temeljenom na nauku Oca Domovine, a ne klijentelizma, uhljebništva i političke trgovine kakvi su se nerijetko potkrali u svim političkim opcijama.

Na tom tragu ponovno su oživjeli i kontakti s nekadašnjim članovima HSP AS koji su, uslijed posljednjih događanja u i oko stranke, izrazili punu spremnost za aktivnim uključivanjem u politički život kroz HSP AS, a o čemu će stranačka tijela, članstvo, simpatizeri i šira javnost biti u najskorije vrijeme i upoznati.