/HSP AS diljem Hrvatske obilježio Dan neovisnosti!

HSP AS diljem Hrvatske obilježio Dan neovisnosti!

ZAGREB, 08.10.2018. – Povodom Dana neovisnosti i uspomene na povijesni trenutak raskidanja svih državnopravnih veza sa zločinačkom Titovom Jugoslavijom, članovi, dužnosnici i simpatizeri HSP AS diljem Hrvatske prisjetili su se svih hrvatskih heroja koji su tijekom povijesti utkali svoje živote u hrvatsku neovisnost.

Na vukovarskom Memorijalnom groblju vijence su položili predsjednik ŽV HSP AS i član Predsjedništva stranke Mirko Jurišić, član Predsjedništva Tomislav Miličević i predsjednik NO HSP AS Tvrtko Dujić sa suradnicima.

Krapinsko-zagorski pravaši i starčevićanci povodom Dana neovisnosti, predvođeni dopredsjednikom ŽV HSP AS Darkom Pondeljakom i predsjednikom ŽV HSP AS i ujedno članom Predsjedništva stranke Stjepanom Ranogajcem ispred biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću položili su vijenac i zapalili svijeće.

Predsjednik Županijskog vijeća Zadarske županije Slobodan Dević zajedno sa suradnicima odao je počast pred središnjim križem u Zadru u čast svim žrtvama koje su tijekom povijesti položili svoje živote za hrvatsku neovisnost.

Povodom Dana neovisnosti, izaslanstvo sisačkog HSP AS na čelu s predsjednicom Podružnice Kristinom Grubec polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod središnjeg križa odalo je počast hrvatskim vitezovima.

Članovi i simpatizeri HSP AS koje su predvodili predsjednik ŽV HSP AS Zagrebačke županije Damir Vučak i član Predsjedništva HSP AS Petar Kovačević u Zaprešiću su ispred biste Oca domovine dr. Ante Starčevića poližili vijenac i zapalili svijeće u čast osobe koja je stvorila modernu hrvatsku naciju te na čijoj je političkoj doktrini izgrađena neovisna hrvatska država.