/Hrvoje Niče u Mostaru na potpisivanju protokola o ujedinjenju HSP BiH i HSP HB

Hrvoje Niče u Mostaru na potpisivanju protokola o ujedinjenju HSP BiH i HSP HB

MOSTAR, 22.12.2018. – Na poziv predsjednika HSP BiH Stanka Primorca Ćane, predsjednik HSP AS Hrvoje Niče odazvao se današnjoj sjednici Predsjedništva HSP BiH na kojoj je potpisan protokol o ujedinjenju HSP Bosne i Hercegovine i HSP Herceg-Bosne. Protokol su potpisali predsjednik HSP BiH Stanko Primorac Ćane i zamjenik predsjednice HSP HB Ivan Tokić. S obzirom kako je dugoročni strateški cilj HSP AS ujedinjenje svih pravaša, kako u Hrvatskoj tako i u Bosni i Hercegovini, predsjednik stranke Hrvoje Niče svojim dolaskom, ali i pozdravnim govorom dao je podršku današnjem događaju kojeg su popratili svi mainstream mediji u Bosni i Hercegovini.

“Položaj Hrvata u BiH nikada u povijesti nije bio ugodan, no u posljednjih dvadesetak godina postoji snažna želja određenih političkih grupacija da se Hrvate izbriše iz ove zemlje. Bosna i Hercegovina je hrvatska zemlja, zemlja hrvatskog naroda koji mora sam definirati svoje političke ciljeve, a ne da te ciljeve definira politički Zagreb za dnevno-političke potrebe. Takve ciljeve i želje hrvatskog naroda u BiH mi u Hrvatskoj moramo maksimalno podržati na međunarodnom planu. Upravo zbog toga je izuzetno bitno ovo današnje ujedinjenje jer nitko ne može bolje artikulirati dugoročne hrvatske ciljeve, a da pri tome ne koristi ideologiju Oca domovine koja je jedina čista, izvorno hrvatska politička misao kojom se definira pravo hrvatskom narodu na samoopredjeljenje i na vlastitu državu!” – istaknuo je Niče.

Ovom događaju nazočio je i predsjednik HSP-a Karlo Starčević s kojim je predsjednik HSP AS Hrvoje Niče dogovorio daljnje korake vezane uz političku suradnju. Na poziv domaćina ovog događaja, kao gosti su se odazvali i nekadašnji članovi Predsjedništva HSP AS dr. sc. Gordan Radić te Zdenko Lučić koji imaju namjeru aktivno se uključiti u politički život u BiH kroz pravašku scenu.