/Hrvoje Niče: Izbor HSP AS je Kolinda Grabar-Kitarović, a ne eksperimenti i povratak na staro!

Hrvoje Niče: Izbor HSP AS je Kolinda Grabar-Kitarović, a ne eksperimenti i povratak na staro!

Malokad je izborna šutnja došla u ovako idealno vrijeme. Vrijeme za „stati na loptu“. Vrijeme za rezimiranje što nam se to dobro (a i loše) događalo u proteklih 5 godina. Vrijeme kada će svatko od nas ponaosob donijeti odluku želimo li NASTAVITI razvijati (vjerujem puno brže i snažnije nego do sad!) Hrvatsku ili ćemo se okrenuti EKSPERIMENTIRANJU ili ne  daj Bože POVRATKU vladavini iz prvih 15 godina ovog stoljeća!

Kako mi reče jednom jedan čovjek „I onda kada su svi protiv tebe, to i danje ne znači da nisi u pravu!“. Nažalost, u Hrvatskoj imamo tu neugodnu atmosferu kojom kolektivno mišljenje veće skupine diktira izrazito agresivna i manipulativna manjina. Ono što je najžalosnije, u takvoj buci, spomenuta većina ili zašuti skrivajući svoje mišljenje ili se, što je još poražavajuće, posrami vlastitog mišljenja. Ta glasna manjina uglavnom nam dolazi iz lijevih krugova, no ima bljeskova koji se dogode i na desnom političkom spektru što se upravo pokušava realizirati na ovim izborima!

Ne postoje dva čovjeka koja imaju apsolutno iste stavove ili rješenja o svakoj temi. Upravo to potvrđuje i činjenica kako se nisam svaki put slagao s Predsjednicom RH Kolindom Grabar-Kitarović, ali je definitivno neusporedivo više slučajeva kada su postupci Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović predstavljali stavove s kojima sam se kao pojedinac mogao poistovjetiti!

Nažalost, kao ljudska bića olako prelazimo preko velikih uspjeha, ali zato smo skloni preuveličavati male neuspjehe ili propuste!

Kolinda Grabar-Kitarović prekinula je kontinuitet ljevice dug 15 godina u kojem je vladala osovina Mesić – Josipović i njihovi drugovi! Nakon 15 godina napokon je prestalo sramoćenje Hrvatske po svijetu gdje je Josipović lupetao o „ustaškim zmijama“ ili Mesić pričao morbidne viceve o Tuđmanu te prvog hrvatskog predsjednika optuživao kao ratnog zločinca!

Očito se zaboravila konstantna napetost i nervoza u kojoj smo kao nacija živjeli punih 15 godina!

Očito se zaboravilo u kakvim se mukama uspjelo zbaciti takvu ideologiju s hrvatske vlasti! Svi smo zajedno u tome uspjeli upravo kroz osobu Kolinde Grabar-Kitarović!

Zbog neslaganja o jednoj-dvije teme, apsolutno je iracionalno ići protiv osobe koja je sve ovo ostvarila samo zbog toga što su neki nezadovoljni tempom.

Predsjedničke ovlasti su takve kakve jesu i Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović itekako se snalazi u njima, a što se najbolje moglo vidjeti na ovotjednom sučeljavanju s protukandidatima gdje nas je još jednom podsjetila kako je predsjednička funkcija njezino prirodno okruženje i poziv, a ne eksperiment ili povratak na staro.

Uopće ne sumnjam kako će Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ući u drugi krug ovaj vikend te za 16 dana i potvrditi drugi mandat.

No nikako ne želim da pojedinci s desnog političkog prostora nastave s retorikom zbog koje će ih biti stid već krajem ovog vikenda u noći s nedjelje na ponedjeljak kada će morati birati između Kolinde i Milanovića i povlačiti sve ono što su rekli pod utjecajem glasne manjine!