/Hrvoje Niče: Hrvati u BiH u nedjelju bi opet mogli biti ostavljeni na cjedilu!

Hrvoje Niče: Hrvati u BiH u nedjelju bi opet mogli biti ostavljeni na cjedilu!

ZAGREB, 05.10.2018. – U nedjelju su Opći izbori u Bosni i Hercegovini, državi i HRVATSKOG naroda. Na tim izborima, između ostalog, bira se predstavnik HRVATSKOG naroda. Dakle, ne bira se Hrvat, već kandidat za kojeg će HRVATI glasovati. Prema svemu sudeći, na tim izborima opet će biti izigrana volja hrvatskog naroda, na način da će Bošnjaci glasovati za kandidata Hrvata kao u pretprošlom i u mandatu prije toga te omogućiti Željku Komšiću da bude član Predsjedništva u ime Hrvatskog naroda, bez da ga je hrvatski narod izabrao!

Cijela lijeva, zapravo jugoslavenska medijsko-politička scena u Hrvatskoj, proteklih je tjedana uprla sve svoje resurse da „glupim“ Hrvatima u Hrvatskoj objasni kako je Željko Komšić legitimni kandidat hrvatskog naroda u BiH. Nije, niti to može biti. Njegovo puko izjašnjavanje Hrvatom, ne čini ga legitimnom predstavnikom.

Legitimni predstavnik hrvatskog naroda može biti i Srbin, i Bošnjak i Crnogorac i Kinez i četnik i ISIL-ovac, ali samo ako ga izabere HRVATSKI narod i nitko drugi!

Uopće ne smatram da je Dragan Čović dobar i kvalitetan kandidat koji je sposoban zastupati interese hrvatskog naroda. U cijelom svom političkom životu koji je započeo izjašnjavanjem ranih devedesetih kao Jugoslavenom, pokazao je koliko je nesposoban. No, on je volja Hrvata iz BiH i to je jedino bitno i to trebaju svi poštivati, sviđalo se to ikome na ovom svijetu ili ne!

S druge stranke, Željko Komšić, osoba koja se silom prilika rodila kao Hrvat, a patološki mrzi sve hrvatsko i Hrvatsku, na najgrublji način zloupotrebljava svoj rodni list i uz pomoć bošnjačkih nacionalista juriša po treći mandat člana Predsjedništva u BiH. Čovjek koji bi rušio Pelješki most, čovjek koji bi gasio konstitutivnost Hrvata u BiH, čovjek koji Hrvatsku proziva za tzv. agresiju na BiH tako će, vrlo lako moguće, predstavljati Hrvate u BiH, a lijeva medijsko-politička klika u Hrvatskoj doći će na svoje.

Poziva se Komšić ovih dana na europske vrijednosti i načelo „jedan čovjek jedan glas“, a pri tom namjerno prešućujući činjenicu i kako se u Europskoj uniji ne glasa po načelu „jedan čovjek jedan glas“. Imat ćemo EU izbore za nekoliko mjeseci i svaka zemlja dobit će svoju kvotu eurozastupnika koji će predstavljati zemlju iz koje dolaze!

Željko Komšić je valjda jedini kandidat koji nije dobio podršku od predstavnika svog naroda, ali mu je podršku danas dao političar iz Srbije Čedomir Jovanović! Apsurd svih apsurda!

Hrvatski ljevičari patološki mrze Hrvate iz BiH, ali zato obožavaju moralizirati o legitimnosti Komšića za HRVATSKOG člana Predsjedništva BiH. Ironija sudbine je ta da, pobijedi li im Komšić u nedjelju, mogu očekivati još veće useljavanje BiH-Hrvata u Hrvatsku! Izborni sustav u BiH je neusporediv s izbornim sustavom u Hrvatskoj, no lijevo-jugoslavenska klika u Hrvatskoj od BiH nastoji napraviti građansku državu, što ona po Ustavu nije. Tako dolazimo do situacije, da se u unutarnje političko uređenje BiH više petljaju Jugoslaveni iz Hrvatske, nego politička opcija koja u Hrvatskoj bere glasove na račun Hrvata u BiH.

A opet, možda je i dobro da Komšić pobijedi, pa se Hrvati u BiH zainate i napokon ponovno dobiju Herceg-Bosnu!

Hrvoje Niče, predsjednik HSP AS