/Božićna čestitka predsjednika HSP AS Hrvoja Ničea

Božićna čestitka predsjednika HSP AS Hrvoja Ničea

Neraskidiva je veza hrvatskog naroda i katoličke Crkve koja je tijekom povijesti bila nerijetko i jedini jamac očuvanja hrvatskog identiteta. Upravo je stoga proslava Božića jedan od najznačajnijih događaja koji svake godine iznova s jednakim emocijama i zadovoljstvom sa svojim najbližima u krugu obitelji proslavljamo čuvajući katolički, ali i hrvatski identitet. Ako se ikada tijekom godine iskreno šalju poruke mira i ljubavi, onda je to upravo tijekom Božića i Božićnih blagdana, pa čak i od onih koji su ne baš tako davno pokušali suzbiti katolički duh u hrvatskom narodu.

Vrijeme je to i promišljanja što smo mogli učiniti više kako bi naše obitelji, zajednica u kojoj živimo, naša Hrvatska i Hrvati diljem svijeta živjeli u blagostanju većem nego što ga trenutno imamo. Spoznati propuste i učiti na njima jedna je od najkvalitetnijih vrlina koju pojedinac ima, a ako tu vrlinu prenesemo na cijeli narod ni uspjeh neće izostati. Upravo je stoga Božić  najbolje vrijeme kako bismo preispitali svoje poteze, svoja riječi i djela te napose svoje odnose kako s bližnjima tako i s onima s kojima ne dijelimo iste stavove i poglede, a sve kako bi po nauku Isusa Krista svijet oko sebe učinili boljim.

Upravo na tom tragu počiva i cijela pravaška ideologija koja sama sebe preispituje, ali se zbog visokih moralnih vrijednosti, izvana često osuđuje jer se ne uklapa u neoliberalne poglede koji odbacuju duh i vjeru, a promiču konzumerizam, anarhiju i rastakanje duha. Unatoč slatkorječivošću i darovima kojima nas obasipaju promotori takvih vrijednosti, hrvatski narod baš u Božiću uspješno se vraća na katoličke vrijednosti dajući nadu u bolje sutra temeljeno na hrvatskoj tradiciji, a ne na globalističkim neduhovnim vrijednostima.

Tim povodom, Vama i Vašim obiteljima u ime Predsjedništva HSP AS i cjelokupne pravaške i starčevićanske obitelji želim da ove Božićne blagdane proslavite u miru i zadovoljstvu njegujući običaje Vaših baka i djedova kako bi iste s jednakom ljubavlju prenijeli Vi na Vašu djecu i unučad.

predsjednik HSP AS, Hrvoje Niče, mag. oec.