/BITKA KOD SISKA JEDINI JE DOGAĐAJ VRIJEDAN SLAVLJENJA NA DANAŠNJI DAN!

BITKA KOD SISKA JEDINI JE DOGAĐAJ VRIJEDAN SLAVLJENJA NA DANAŠNJI DAN!

ZAGREB, 22.06.2018. – Na današnji dan, 1593. godine u bitki kod Siska obranjena je Europa i udareni temelji zapadne civilizacije kakvu danas poznajemo. U sukobu s nadmoćnijim neprijateljem, Hrvatska je vojska uspjela izvolijevati pobjedu te na taj način zaustaviti nadiranje Turaka u srce Europe! Nažalost, ono što je hrvatski narod uspio ponosno učiniti prije više od 400 godina, danas teško uspijeva. Upravo smo svjedoci kako opet na širem području Siska i Banovine deseci tisuća vojno sposobnih mladih muslimana s istoka nasilno pokušava ući u Hrvatsku i Europu!

Isto tako, na današnji dan hrvatski se narod sjeća s velikom tugom i hrvatskih žrtava iz 1945. godine kada su partizanske horde iz zagrebačkih bolnica odvele i bez suđenja, nakon zvjerskog mučenja, smaknula i bacila u jamu Jazovku kod Sošica 447 ranjenika i civila

Ova dva velika događaja nažalost medijski zasjenjuje izmišljeni događaj početka antifašističke borbe koji je u Hrvatskoj legaliziran kroz tzv. Dan antifašističke borbe. Iako je riječ o datumu i događaju do kojeg nije mario ni zločinački partizanski ideolog Josip Broz Tito svjestan nebitnosti tog datuma, nakon osamostaljenja Hrvatske, komunističkim ostacima u vladajućim strukturama očito je trebao događaj koji će baš na današnji dan pozornost javnosti skrenuti s Bitke kod Siska 1593. godine i partizanskih zločina iz Jazovke 1945. godine.

Cilj ovakvih manipulacija upravo je održavanje osjećaja neosnovane krivnje umjesto razvijanja i čuvanja nacionalnog ponosa kroz slavljenje velikih bitaka i odavanja pijeteta nevinim žrtvama!